07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Тубин латиничарски на Фејсбуку раскинуо са СНСД у Приједору – због корона лажи?

Предсједник Градског одбора СДС Приједор Милан Тубин на свом фејсбук профилу саопштио је члановима ове партије да СДС излази из скупштинске већине града на Сани коју предводи СНСД.

понедељак, 18 маја, 2020 / 13:32

Тубин је навео да је разлог пуцања коалиције некоректан и непрофесионалнан однос политичких партнера.

Наиме, прије неколико дана одржан је састанак Градских одбора СДС и ДНС у Приједору на којем се разговарало о будућој сарадњи. Након тога саопштено је да је љекар који је присуствовао овом политичком састанку позитиван на вирус корона, те да су самовољно у изолацији градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и његов савјетник за инфраструктуру Златко Ритан који су такође присуствовали разговору.

Тубин је навео да су поједини медији “по налогу приједорског СНСД дискредитовали честите и поштене докторе који се сваки дан боре за нас у Ковид тиму”.

–На основу непровјерених информација, а по дојави локалних политичара и ботова дозволили су себи да дискредитују наше хероје. Што кажем случајно или покушај убиства! То вече је одржан састанак ГО СДС и ДНС о могућој сарадњи у наредном периоду, ништа необично чак пожељно за град Приједор. Након тог састанка је проширена лажна вијест у којој се наводи да је на састанку био љекар који је позитиван – тврди Тубин.

Он додаје да је то све намјештаљка појединаца о којима ће писати у наредном периоду

–Морамо видјети ко је нанио већу штету Ковид или крађа шуме – истакао је Тубин алудирајући на предсједника Градског одбора СНСД Приједор Сашу Бурсаћа који је директор Шумског газдинства Приједор.

Security Check Required

null

– Поштовани грађани, потврђено је да је докторов налаз негативан. Позивам Тужилаштво и полицију да испитају овај случај. Данас ћу поднијети кривичну пријаву против НН лица за ширење панике и покушај убиства – поручио је први човјек приједорског СДС.

Тубин који је иначе и народни посланик СДС у НС РС, у својој објави закључује да СДС излази из скупштинске већине.

СДС у Скупштини града Приједора има пет одборника, од којих четири нису хтјели да подржати СНСД и буду у коалиција са овом партијом коју је био договорио Тубин када се распала коалиција између СНСД и ДНС у Приједору. Због свега тога је дошло до унутрашњих сукоба, па је њихов страначки статус био нејасан.

СНСД има осам одборника, а ДНС шест. Од четири самостална одборника коју су напустили ДНС тројица су прешла у Селакову СПС, а један је остао без партије. СДА има три одборника, ПДП два, а по један је самостални одборник, одборник ДФ и СДП БиХ.

Скупштинску већину коју предводи СНСД чиниле су све партије осим ДНС и СДП БиХ. Прије одлуке СДС да напусти ову већину, из ње су изашла и три одборника СДА.Коментариши