Приједор: Три бивша одборника ДНС напокон се скућили, код Селака

Одборници у Скупштини Града Приједора Душко Милетић, Горан Вучковац и Желимир Кос приступили су Социјалистичкој партији Српске (СПС), док је Милетић истовремено именован за шефа Повјереништва ове партије у граду на Сани.

понедељак, 18 маја, 2020 / 13:18

Ова три одборника, уз одборника Предрага Старчевића, доспјела су у жижу јавности у марту прошле године. Тада су напустили ДНС и формирали самостални клуб одборника у Скупштини града Приједора. Тврдили су да је ДНС приватизована странка и да ради у интересу појединаца, те да не желе да буду дио пројекта који се распада. Након више од годину дана њих тројица одлучила су да се прикључе у нову партију, СПС.

– Имају жељу да одлучују о политичком животу и да већина креира политику у свом граду и РС, а не да само буду посматрачи као у ранијем периоду. Битно нам је што је нова партија. Нас тројица желимо да радимо и створимо резултате, покажемо да заслужујемо да будемо одборници и да смо ми ти који доносе мандате партијама, а не да кажу да смо их ми добили од партије. То нам је искуство из ДНС. Показаћемо на терену да смо ми ти које грађани бирају – каже Милетић.

Милетић тврди да Предраг Старчевић још нема јасан став о будућем политичком ангажовању и да је то разлог што није заједно с њима приступио СПС. Наводи да ће Старчевић до краја овог мандата остати самостални одборник.

Он прича да као шеф Повјереништва СПС има задатак да припреми изборну конференцију и формира Градски одбор нове партије у Приједору.

– Разговарали смо с грађанима, који су дали подршку за формирање нове партије уз поруку да им је драго да се нешто ново дешава. Већ сам имао велики број позива од доскорашњих колега из ДНС, који су сада незадовољни радом ове партије и желе да приступе СПС, тако да је велика заинтересованост и биће велики број чланова – тврди он.

Милетић каже да ће се СПС у Приједору спремити за локалне изборе и имати комплетну одборничку листу. Истиче да им је циљ имати три одборника у Скупштини града Приједора.