Тривићка и Бореновић на освештању цркве код Ћулибрка: Посљедња Амфилохијева задужбина

Предсједник и потпредсједница Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић, на позив епископа пакрачког-славонског Јована, присуствовали су данас освештењу цркве архангела Гаврила у Бијелој крај Пакраца, посљедњој задужбини блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Литургију су, поред епископа Јована, служили и митрополит црногорско-приморски Јоаникије и епископ рашко-призренски Теодосије.

недеља, 14 новембра, 2021 / 20:00

– Велика је част и духовно задовољство присуствовати светој литургији освештења храма који је посљедња задужбина митрополита Амфилохија. Блаженопочивши митрополит обнављао је и чувао светиње у својој Црној Гори, обнављао вјеру у нашем народу гдје год нас има. Посебно је значајно што данас, уз служење његовог насљедника на трону Светог Петра Цетињског, баш овдје у епархији славонско-пакрачкој, гдје је Јасеновац и гдје је српски народ кроз вијекове страдао, присуствујемо освештењу цркве која је подигнута као симбол обнове и очувања православља и коријена нашег народа у западној Славонији, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић такође је истакла да је велика част присуствовати светој литургији и чути мудре ријечи наших владика.

– У њиховим бесједама кључна је ријеч обнова, поготово значајна за овај простор, гдје наша света црква много ради на духовној и свакој другој обнови. СПЦ је урадила много на том пољу, а свакако је потребна подршка и из Републике Српске, на чему ћемо и ми, као народни представници, инсистирати.

Бореновић и Тривић обишли су и Саборни храм Свете Тројице у Пакрацу.Оставите одговор