Никако посљедњи вагон: Неђо разговарао са жељезничарима

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић разговарао је данас, 19.10.2017. године, у Бањој Луци са представницима управе и Надзорног одбора Жељезница Републике Српске, представницима синдиката радника запослених у овом предузећу и члановима Јединице за имплементацију пројекта реструктурирања Жељезница Републике Српске.


Чубриловић: До 1. септембра рационализација радних мјеста у Жељезницама РС

До 1. септембра требало би да буде готов приједлог о систематизацији и рационализацији радних мјеста у Жељезницама Републике Српске, гдје је тренутно запослено око 3 600 радника, изјавио је министар саобраћаја и веза Српске Недељко Чубриловић послије састанка са управном жељезничког оператера Српске.


У Добоју возови стоје!

Чланови Самосталног синдиката машиновођа и Синдиката инфраструктуре Добој, као и остали жељезничари у жељезничком чвору Добој, наставили су јутрос са генералним штрајком и окупљањем испред зграде Секције за вучу возова у овом граду.ЖРС: Синдикат крши минимум процеса рада

Управа предузећа "Жељезнице Републике Српске" (ЖРС) саопштила је да Штрајкачки одбор синдиката у ЖРС током јутрос започетог штрајка жељезничара не примјењује минимум процеса рада који је прописала Влада РС, него имају свој минимум којим се крши Одлука о минимуму процеса рада.


ЖРС: Планирали себи губитак од 28 милиона КМ

"Жељезнице Републике Српске" планирале су да у овој години послују са губитком већим од 28 милиона КМ, наведено је у плану финансијског пословања "Жељезница" за период од 2011. до 2013. године.