Влада направила нови Закон о жељезницама по хитном поступку

Влада Републике Српске усвојила је Приједлог Закона о измјени и допунама Закона о жељезницама Републике Српске, по хитном поступку.

петак, октобар 13, 2017 / 09:06

Разлози за доношење овог закона садржани су у неопходности прецизирања појединих рјешења којa су карактеристичнa за радне односе у „Жељезницама Републике Српске“, а које је, у складу са Законом о раду могуће и допуштено, другим законом ријешити на другачији начин. „Жељезнице Републике Српске“ предузеле су активности на спровођењу поступка реструктурирања, у склопу ког је неопходно ријешити и питање вишка радника у овом предузећу.

Предложеним Законом о измјени и допунама Закона о жељезницама Републике Српске прописује се изузетак за престанак радног односа у случају када се у жељезницама Републике Српске приступи реорганизацији. На овај начин би се омогућило брже рјешавање питања вишка радника у жељезничком саобраћају и ублажиле би се посљедице проглашавања технолошког вишка радника. Привредно друштво би, већ након ступања на снагу овог закона, могло да ријеши питање пензионисања око 260 радника, како би са мање оптерећења наставило поступак реструктурирања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *