12:34 Сазнало се ко је бирао радове за МСУРС: Предсједник жирија управник Свеучилишне галерије у Мостару11:54 Грци пишу да је Кинжал пробуразио бар 40 официра НАТО у Кијеву11:50 Нуждић: Зашто Тужилаштво БиХ не подиже оптужнице за масакр у Мркоњић Граду?11:48 Лукашенко неће да је у облацима: Запад није заинтересован за суверену Бјелорусију и Русију11:46 Брнабићка: Бећировићев видео за подршку Милу, срамота је и увреда за суверенитет Црне Горе11:41 Док Додик не прича са Марфијем, Хелез их призива да од БиХ направе Украјину11:37 Вимблдон: Руски и бјелоруски тенисери ће се морати одрећи отаџбине, ако желе да играју тенис11:34 Срето Ного хвали Додика за прекид дружбе са амбасадорима Велике Британије и Сједињених Америчких Ентитета11:26 Калабухов објавио: Милићи се братиме са Новоуљановском11:22 Рјешење засигурно: Данијел и Ранка против исплате разлике минималца на руке

Уставни суд Српске о Петричевим и Ешдауновим "амандманима”

Уставни суд Републике Српске одлучиваће ће на сједници 26.05.2021. године, да ли су колонијалистичке одлуке високих представника о "измјенама и допунама” Устава Републике Српске у складу са Уставом, односно да ли производе било какво правно дејство и да ли је њима Устав уопште и измијењен.


Усвојена жалба: "Програм реформи” незаконито скривен

Жалбени савјет при Савјету министара БиХ потврдио је да је Предсједништво БиХ погрешно утврдило изузетак од објављивања, да се није позвало нити на један основан материјални пропис и да није доказало како би неком легитимном циљу штетило објављивање "Програма”, у међувремену посланог НАТО-у.


Безакоње Уставног суда, овај пут нашег

Током двије и по деценије рада, Уставни суд Републике Српске одржао је, незванично, само двије јавне расправе. Такође, противзаконито крије информације о том проблему.


Радојчић: Чека нас много посла

У парламенту Републике Српске током јесењег дијела скупштинског засједања у наредна два мјесеца очекује се много посла, јер је 12. сједница парламента Српске већ планирана за 25. октобар, изјавио је предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић.Изабрана комисија за спровођење референдума

Народна скупштина Републике Српске, на приједлог Скупштинске комисије за избор и именовање, прихватила је да Александар Радета буде изабран за предсједника Комисије за спровођење референдума о наметнутим законима високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.Усклађена уписна политика са тржиштем рада?!

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да је уписна политика за наредну школску годину у средње школе и високошколске установе у РС усклађена са свим параметрима, који опредељују тржиште рада.