Успјешно обављен јубиларни 20. прелет: Галић и Бабић код Бањца у странци

Народни посланици у Скупштини Републике Српске Драган Галић и Жељко Бабић приступили су Народној партији Српске (НПС) у просторијама ове странке у Бијељини.

среда, март 17, 2021 / 16:25

Галић је био члан ПДП из Шековића, док је Бабић ушао у НСРС са листе СДС, и долази из Лакташа.

На листи самосталних посланика у НСРС, односно оних који су нису у странци на чијој листи су освојили мандат налази се 18 посланика, а са новом двојицом сада их је 20.

То су Дарко Бањац и Дико Цвијетиновић (из ДНС у НПС), Недељко Чубриловић, Споменка Стевановић, Споменко Стојановић и Милан Дакић (из ДНС у ДЕМОС), Милан Радовић (из ДНС у СДС), Горан Селак, Андреа Дорић, Саво Вулић, Максим Скоко (из СП у СПС), Костадин Васић (из СДС у Уједињену Српску), Милан Тубин (из СДС у СПС), Небојша Јошић, Данијел Марић и Дарко Митрић (напустили СДС). Мијо Перкунић (из коалиције Заједно за БиХ у клуб СНСД), док је Крсто Јандрић напустио НДП.

Ово није све од прелета, будући да је било и других случајева, па и феномена. Ђорђе Поповић је изабран са листе ДНС, потом постао министар, да би касније прешао у НПС (данас посланик у скупштини Дистрикта Брчко). Ристо Марић је напустио клуб СП заједно са четверцем из данашњег СПС, да би се убрзо вратио у СП.

Будимир Балабан улази у скупштину након смрти Александра Фулурије из НДП, са компензационе листе те странке, али је од тих избора већ промијенио двије странке (ДНС, па ДЕМОС).

Највише посланика напустило је ДНС 7, потом СДС 6, а СП 4.Оставите одговор