УНРС позива новинаре да наставе извјештавати слободно, без страха од вербалног деликта

Поводом одлуке Валентина Инцка, шефа канцеларије ОХР у Сарајеву, о кориштењу Бонских овлаштења при наметању одредби на Кривични законик, поручујемо како Устав Републике Српске јемчи слободу штампе и слободу изражавања мишљења, као и да се уставне слободе не могу одузимати и ограничити, те се уживају непосредно на основу Устава.


Како ће надлежни казнити играоницу из Бање Луке која избацује дијете са церебралном парализом јер "плаши друге"?

Даниела Зељаја, мајка дјевојчице Теодоре, обратила се јавности за помоћ, јер се десило нешто незамисливо. Запослени у играоници Џунгла у Делта тржном центру, тражили су да њена кћер напусти исту јер: "други родитељи то траже из разлога што им плаши дјецу"?!
Кина: Ослобођен Ху Ђиа

Истакнути кинески дисидент Ху Ђиа (37), некадашњи кандидат за Нобелову награду за мир, ослобођен је након што је у затвору провео три и по године због "субверзивних активности”.


БиХ: Годишње више од 3 000 жалби због кршења људских права

Омбудсман у БиХ је прошле године запримио 3 298 жалби грађана због кршења људских права, тако да се, с преносом жалби из претходних година, у раду налазило 5 287 жалби, рекла је данас у Сарајеву помоћник омбудсмана за људска права БиХ Емина Халиловић.