Украјина: Јулија Тимошенко одбацила нове оптужбе

Бивши украјински премијер Јулија Тимошенко, која служи седмогодишњу затворску казну због злоупотребе положаја, одбацила је данас оптужбе да је умијешана у убиство посланика Јевхена Шчербана прије скоро 16 година.


Јулија Тимошенко пристала на медицински преглед

Бивши украјински премијер Јулија Тимошенко, која је у затвору због злоупотребе положаја, пристала је на медицински преглед који би заједнички обавили локални и страни специјалисти, саопштила је управа затвора.


Путин: Није добро што су осудили Тимошенкову

Руски премијер Владимир Путин изјавио је данас да је изрицање затворске казне бившем премијеру Украјине Јулији Тимошенко опасно, јер угрожава гасни споразум између двије земље из 2009. године, због којег је она осуђена.Тимошенкова проглашена кривом

Бивши премијер Украјине Јулија Тимошенко данас је пред судом у Кијеву проглашена кривом због прекорачења овлаштења, јер је 2009. године наредила државној нафтној компанији "Нафтогас" да потпише по њену земљу неповољан уговор са Русијом о испоруци гаса.


Тимошенко: Жртва сам "судског линчовања"

Бивша украјинска премијерка Јулија Тимошенко рекла је данас пред судом у Кијеву, гдје јој се суди због злоупотребе положаја, да је жртва "судског линчовања" које срамоти Украјину.Голим грудима за Јулију Тимошенко!

Активисткиње украјинског покрета "Фемен" изразиле су данас у свом препознатљивом стилу подршку притвореној Јулији Тимошенко, тако што су се обнажиле испред зграде суда у којој бивша премијерка Украјине одговара по оптужбама за кршење закона.


Јулија Тимошенко остаје у притвору

Апелациони суд у Кијеву одбио је данас захтјев за ослобођење из притвора бившег премијера Јулије Тимошенко која је у затвору због судског процеса покренутог против ње према оптужбама за злоупотребу положаја.