Голим грудима за Јулију Тимошенко!

Активисткиње украјинског покрета "Фемен" изразиле су данас у свом препознатљивом стилу подршку притвореној Јулији Тимошенко, тако што су се обнажиле испред зграде суда у којој бивша премијерка Украјине одговара по оптужбама за кршење закона. Две дјевојке из "Фемена" попеле су се на полицијско возило и скинуле грудњаке узвикујући антирежимске пароле и сугеришући корумпираност у правосуђу. […]

уторак, август 16, 2011 / 17:50

Активисткиње украјинског покрета "Фемен" изразиле су данас у свом препознатљивом стилу подршку притвореној Јулији Тимошенко, тако што су се обнажиле испред зграде суда у којој бивша премијерка Украјине одговара по оптужбама за кршење закона.

Две дјевојке из "Фемена" попеле су се на полицијско возило и скинуле грудњаке узвикујући антирежимске пароле и сугеришући корумпираност у правосуђу.

Полиција је брзо реаговала и приморала их да сиђу са крова аутомобила, а затим им узела податке и написала прекршајну пријаву за "хулиганство”.

Феминистички покрет "Фемен" основан је 2008. године и од почетка је присутан у јавности захваљујући пре свега чињеници да његове чланице, углавном студенткиње, у јавности наступају обнажене.

Акције Фемена најчешће су окренуте против такозваног секс туризма и сексизма, а покрет ће, како су најавиле његове чланице, ускоро прерасти у политичку партију и учествовати на наредним изборима.Оставите одговор