Јулија Тимошенко пристала на медицински преглед

Бивши украјински премијер Јулија Тимошенко, која је у затвору због злоупотребе положаја, пристала је на медицински преглед који би заједнички обавили локални и страни специјалисти, саопштила је управа затвора. Тимошенко (51) осуђена је на седам година затвора прошле године због злоупотребе положаја у вези са потписивањем споразума о гасу са Русијом 2009. године и већ […]

уторак, фебруар 14, 2012 / 23:05

Бивши украјински премијер Јулија Тимошенко, која је у затвору због злоупотребе положаја, пристала је на медицински преглед који би заједнички обавили локални и страни специјалисти, саопштила је управа затвора.

Тимошенко (51) осуђена је на седам година затвора прошле године због злоупотребе положаја у вези са потписивањем споразума о гасу са Русијом 2009. године и већ се мјесецима бори са проблемима кичме.

Њени адвокати тврде да она не може да хода, јавила је РИА Новости.

"Тимошенкова је пристала на медицински преглед који ће обавити професор Василиј Нетјашко и страни љекари", саопштено је из управе затвора.

Портпарол затвора рекао је данас раније да је Тимошенкова одбила медицински преглед захтијевајући да украјинским специјалистима буде забрањен приступ.

Тимошенкова се сагласила да затворски љекар надгледа њен преглед.

Тим од 11 љекара, пет украјинских и шест специјалиста из Канаде и Њемачке, допутовали су у град Харков, на истоку Украјине, гдје Тимошенкова служи казну.

Тимошенкова инсистира да су њој намјестили цијели случај политички противници, посебно предсједник Виктор Јанукович, за кога каже да жели да је спријечи да се кандидује на предсједничким изборима 2015, што овај демантује.Оставите одговор