Уједињена Српска предала листе за изборе – ко су носиоци?

Генерални секретар Уједињене Српске, Невен Станић, предао је данас у централи Централне Изборне Комисије комплетне изборне листе.Станић се захвалио свим изборним јединицама што су брзо и професионално, доставили спискове, без икаквих замјерки или грешака, што је само доказ професионалности и преданости рада Уједињене Српске.

Шприцер и Беванда: Буџет БиХ преко милијарду, има пара и за изборе 2022.

Савјет министара данас је једногласно усвојио посебну одлуку којом се одобрава новац за финансирање општих избора коју је предложио министар финансија и трезора Вјекослав Беванда. Претходно је Савјет министара на данашњој сједници усвојио Нацрт закона о буџету. Нацрт закона о буџету усвојен је једногласно и у истом облику како је и предложено.


Уједињена Српска предала пријаву за учешће на Општим изборима

У Законом прописаним роковима, Уједињена Српска је предала пријаву Централној изборној комисији за учешће на Општим изборима 2022. године и то за предсједника Републике Српске, Народну скупштину Републике Српске, Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине и кантоне.


Сад је и званично: Јелена Тривић кандидат ПДП за предсједника Српске

– Носиоци листа и кључни кандидати ће бити по први пут и значајан број жена и то за кандидат за предсједника и 3 носиоца листи. То није била раније пракса код партија, али то показује и наше демократско сазријевање. Просјек година кандидата је 45, најбоље године за политичко дјеловање – рекао је предсједник ПДП.Аванзовање: Здрава Србија након избора има одборнике у пет општина

Према још увек незваничним подацима, Здрава Србија (ЗС) је, на локалним изборима у Севојну, самостално освојила 23 одсто гласова грађана, а у Бајиној Башти око осам одсто, у Аранђеловцу осам одсто, у Смедеревској Паланци нешто изнад пет одсто, а и у Бору је Здрава Србија добила свог првог одборника.Преломљено: Јелена Тривић за предсједника испред опозиције

– Данас је Предсједништво Партије демократског прогреса донијело одлуку да кандидат за једну од инокосних позиција на изборима 2. октобра 2022. године буде Јелена Тривић, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након данашње сједнице Предсједништва странке.