САД: Криза стиже преко баре?

Европска економска криза долази у САД, а Федерална резервна банка (ФРБ) за сљедећу годину предвиђа рецесију у Америци са вјероватноћом већом од 50 процената и ову прогнозу повезује са дужничким проблемима у Европи.

ЕУ позива Рим да убрза економске реформе

Лидери ЕУ позвали су данас Италију, на кључном самиту сазваном за спас еврозоне од све дубље дужничке кризе, да убрза економске реформе и избјегне сценариј сличан Грчкој.


Кредитори се договорили са Грцима

Међународни финансијски инспектори саопштили су да су постигли договор са Грчком о реформама које ће поставити земљу на пут економског опоравка.


Обама: Криза у Европи плаши свијет

Неуспјех Европе у борби против грчке дужничке кризе "плаши свијет”, упозорио је амерички предсједник Барак Обама, након што је Њемачка одбацила приједлог повећања обима фонда Европске уније за помоћ презадуженим чланицама.Широм свијета пад акција

Акције на свјетским берзама су у паду усљед непрестаног страховања у могућност опоравка глобалне економије.Грчка близу договора са кредиторима

Грчка је близу договора са својим међународним кредиторима о наставку примања финансијске помоћи, изјавио је синоћ званичник грчког Министарства финансија.


Нове муке за италијанску економију

Агенција за кредитни рејтинг "Стандард енд пурс" (СиП) смањила је дужнички рејтинг Италије и то је посљедњи у низу дешавања у све дубљој евроpској дужничкој кризи.


Да ли је излазак Грчке из ЕУ лука спаса?

Економски аналитичари сматрају да би излазак Грчке из ЕУ поспјешио конкурентност те земље, али би и изазвала домино ефекат који би могао да уништи еврозону.