Капитал Централне банке БиХ клизи ка нули

Капитал Централне банке Босне и Херцеговине од почетка године пао је за више од 263 милиона КМ, и готово је сигурно да ће до краја године настављати да пада, а у догледној будућности није искључена могућност да ЦББиХ на крају остане без капитала.


ЦББХ блокирала преко сто хиљада/тисућа банковних рачуна

У БиХ су на крају октобра забиљежена 100.463 блокирана рачуна пословних субјеката, што је више за 702 у односу на крај септембра. Централна банка објавила је ажуриране податке о блокираним рачунима у БиХ, према којима бар један блокиран рачун имају 54.174 фирме, што је више за 110 у односу на крај септембра.


Први резултати бојкота, што се Сарајстана тиче: Срби очишћени из Ценралне банке БиХ

Закон о управи БиХ, на основу којег су гувернер и чланови Управног одбора Централне банке БиХ остали на функцијама иако им је истекао мандат, не важи и за вицегувернера из реда српског народа Милицу Лакић и директора Главне банке Републике Српске Централне банке БиХ Дијану Граховац, пише "Глас Српске".У Дејтонци странци финансирају банке, трговину и производњу струје, Србија лидер бивше СФРЈ са три милијарде евра страних инвестиција

Прилив директних страних инвестиција у Босну и Херцеговину у 2020. години износио је 678,2 милиона КМ (око 347 милиона еура), показују подаци Централне банке Босне и Херцеговине (ЦББиХ).


Ненад Стевандић: Централна банка БиХ служи ММФ, а не потребама народа

Централна банка БиХ је јавно саопштила да има 2,8 милијарди конвертибилних марака вишка новца изнад обавезне резерве, изван и изнад 2,7 милијарди конвертибилних марака које су такође на рачуну Централне банке БиХ и представљају обавезну резерву.БиХ и новац: Увести евро и прекинути концепт валутног одбора

Док сусједна Хрватска већ за 2024. годину планира постати дио еврозоне, а Црна Гора је већ одавно прихватила заједничку европску валуту, логично се поставља питање да ли је бх. опредијељеност за властиту валуту и даље оправдана. Угледни професор Вјекослав Домљан не сумња да је КМ омча око врата економског развоја ове земље, преноси Кликс.


ЦББХ обзнањује до које мјере се не плаћају дугови домаћих фирми

Централна банка БиХ објавила је ажуриране податке о блокираним рачунима пословних субјеката у БиХ, према којима је, закључно са данашњим даном, било блокирано 91.999 рачуна пословних субјеката, док 50.483 фирме имају блокиран бар један рачун.