Ненад Стевандић: Централна банка БиХ служи ММФ, а не потребама народа

Централна банка БиХ је јавно саопштила да има 2,8 милијарди конвертибилних марака вишка новца изнад обавезне резерве, изван и изнад 2,7 милијарди конвертибилних марака које су такође на рачуну Централне банке БиХ и представљају обавезну резерву.


БиХ и новац: Увести евро и прекинути концепт валутног одбора

Док сусједна Хрватска већ за 2024. годину планира постати дио еврозоне, а Црна Гора је већ одавно прихватила заједничку европску валуту, логично се поставља питање да ли је бх. опредијељеност за властиту валуту и даље оправдана. Угледни професор Вјекослав Домљан не сумња да је КМ омча око врата економског развоја ове земље, преноси Кликс.


ЦББХ обзнањује до које мјере се не плаћају дугови домаћих фирми

Централна банка БиХ објавила је ажуриране податке о блокираним рачунима пословних субјеката у БиХ, према којима је, закључно са данашњим даном, било блокирано 91.999 рачуна пословних субјеката, док 50.483 фирме имају блокиран бар један рачун.


Бива, почели у Дејтонки да штедимо рекордно

Укупан депозит становништва БиХ код комерцијалних банака на крају септембра износио је 11,83 милијарди КМ, што је највећи забиљежени износ штедних улога до сада, подаци су Централне банке БиХ.ЦББХ блокирала 75.406 рачуна ове године

Централна банка БиХ објавила је ажуриране податке о блокираним рачунима пословних субјеката у БиХ према којима су закључно са 1. августом ове године била блокирана 75.406 рачуна пословних субјеката, док 65.124 фирме имају блокиран бар један рачун.


Стижу долари: Тито шаље помоћ по Русима

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда покренуо је данас све законске и техничке процедуре на основу којих ће бити расподијељено 125 милиона долара које ће Влада Руске Федерације уплатити по основу клириншког дуга на рачун у Централној банци БиХ.Koзарић: Очекивано смањење кредитног рејтинга

Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић рекао је да је било реално очекивати смањење кредитног рејтинга БиХ, истичући да држава, осим што трпи посљедице дешавања у свијету и Европи, има и унутрашњих проблема.


Суц: Није потребна промјена Закона о Централној банци

Амандман на Закон о Централној банци БиХ, којим би се добит банке расподјељивала и на Републику Српску и Федерацију БиХ, неће значити додатне приходе ентитетима, изјавио је Срни резидентни представник Међународног монетарног фона у БиХ Милан Суц.


Дијаспора нас храни?!

У БиХ се посредством банкарских рачуна и неформалним каналима прошле године из дијапоре слило око 3,41 милијарда КМ, што је за 180 милиона КМ више у односу на годину раније, подаци су Централне банке.