Свеприсутно: Додик наложио да се испита зашто је толики рачун за струју Ази Пашалић из Сребренице

Аза Пашалић из Сребренице упутила је приговор Дирекцији за јавно снабдијевање електричном енергијом, која дјелује у саставу "Електропривреде Републике Српске", у вези са очитањем вриједности мјерног мјеста због превисоког рачуна за потрошњу електричне енергије.

четвртак, 30 септембра, 2021 / 17:51

Након што је упознат о овом проблему, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик иницирао је код директора "Електро-Бијељине" Марка Михајловића да одмах реагују и утврде шта је узрок превисоког износа рачуна за потрошњу струје у домаћинству Пашалићеве.

Михајловић је рекао Срни да ће у току дана, на иницијативу Милорада Додика, бити испитана унутрашња инсталација у кући Азе Пашалић, а на основу тог извјештаја имаће потпуну информацију, након чега ће код купца бити урађена корекција рачуна.

Михајловић је појаснио да је увидом у документацију Оператора дистрибутивног система Бијељина утврђено да није направљена грешка у очитању мјерног уређаја, да је извршена замјена бројила, док је претходно бројило упућено на ванредну контролу.

"Оператор дистрибутивног система је у фази утврђивања узрока регистровања потрошње превелике количине електричне енергије на начин да ли је бројило у класи тачности или је неисправност дијела унутрашњих инсталација код крајњег купца, од бојлера до мјерног мјеста довела до превисоког рачуна.