Штокхолмски правопис: Комшић о састанку са окупаторима из НАТО обавијестио само на башчаршијском новоговору

Обично када се налази "на страни" Љиљан Комшић обавјештава о својим марифетлуцима углавном само на том правописном стандарду, који називају "босански језик". Стога његов састанак са командантом ЕУФОР доносимо пресловљен.

понедељак, 18 новембра, 2019 / 17:01

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић примио је у наступну посјету команданта ЕУФОР-а генерал-мајора Реинхарда Трисцхака

Саговорници су разговарали о актуалној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, посебно о блиској сарадњи са државним властима и међународним организацијама што је веома важно за даљи напредак Босне и Херцеговине.

Истакнуто је да основни циљ остаје одржавање сигурног и стабилног окружења као и пружање подршке Оружаним снагама Босне и Херцеговине, нарочито кроз програме оспособљавања и обуке Оружаних снага БиХ. Посебно је било ријечи о формирању власти, те је предсједавајући Комшић потврдио свој став да је то питање поштивања закона и претходних одлука надлежних институција Босне и Херцеговине, односно да у формирању новог сазива Вијећа министара требају учествовати они који су спремни поштивати важеће законе и стратешке одлуке које су донесене у вези НАТО интеграција. Саговорници су на крају истакли опредјељење за наставак реформских активности које ће Босну и Херцеговину досвести до чланства у Европској унији.