Што се Додик не буни против Човићевог Натовања?

На иницијативу предсједавајућег Предсједништва БиХ др Драгана Човића, у Сарајеву је одржан састанак с амбасадорима земаља чланица НАТО акредитованих у БиХ, а да је при том изостала реакција власти у Српској.

среда, март 7, 2018 / 15:50

Да подсјетимо, без обзира на дугогодишње дјеловање Небојше Радмановића и Ане Тришић-Бабић у процесима придруживања БиХ (самим тим и Српске) НАТО савезу који је учествовао на страни муслиманско-хрватских паравојски за вријеме грађанског рата у бившој СР БиХ, дошло је до нагле промјене у политици СНСД, односно владајуће коалиције на челу са предсједником Српске, Милорадом Додиком.

Но, у случају некакве нејасне коалиције са Драганом Човићем, изостају критике, какве би сигурно услиједиле, да је, рецимо, овај састанак одржан на иницијативу Младена Иванића.

Умјесто тога, Човићев кабинет шаље оваква саопштења:

Отворена и интерактивна размјена мишљења била је усмјерена на тренутну ситуацију везано за европски и евроатлантски пут Босне и Херцеговине. Предсједавајући Човић је детаљно информисао амбасадоре о досадашњим активностима које су предузете и нагласио важност процеса интеграција, како за Босну и Херцеговину, тако и за регионалну и европску стабилност и безбједност.

Заједнички је став присутних да је потребно очувати тренутно појачану динамику везану за испуњавање тзв. Талинских услова за активацију Акционог плана за чланство (МАП), те наставити радити на отклањању објективних препрека и ограничења која постоје у овом процесу. У исто вријеме, потребан је даљи ангажман на подржавању владавине права, те стварању одговарајуће политичке климе и јачању међусобног повјерења у цијелој БиХ, која ће у коначници у великој мјери допринијети испуњењу ових услова.

Напоменут је и изузетан допринос Министарства одбране БиХ овим процесима, као и надолазећа заједничка посјета министарке одбране БиХ и министра иностраних послова БиХ НАТО штабу у Бриселу, што представља додатну прилику за још интензивније дјеловање у духу међусобно корисног партнерства.4 КОМЕНТАРА

  1. Зашто би се бунио?

    Не постоји ни једна изјава Милорада Додика да је против уласка БиХ у НАТО.

    Једино што је то Додик условио уласком Србије у НАТО.

    Једино телалуку то није јасно.

    1. Koji kurac dodik daje sam sebi za pravo da nesto „uslovljava“? Dodik je predsjednik entiteta. To isto sto Dodik kaze, izjavljuje i Bakir Izetbegovic. Ako entitet – RS ima pravo na referendum – to nije = Dodik, zar ne „Simo P.Oroz“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *