Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментаришући посљедње изјаве Кристијана Шмита, за телевизије Пинк и Хепи, говори да се причом о увођењу санкција искључиво Републици Српској, Запад сам себе побија у тврдњи да је БиХ јединствена земља, и да се признају одређене државности Републике Српске.


Човић: Чим се колегијум изјасни, ако Бакир дође, ставићу закон о акцизама на дневни ред

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је да ће се овај дом о приједлогу за укидање акциза на гориво изјаснити чим се за то стекну услови, односно чим се о томе изјасни Колегијум Дома.


Осим ако је без ентитета: СДА каже да никад неће пристати на територијалну реорганизацију

Странка демократске акције /СДА/ оцијенила је неприхватљивим закључке Хрватског народног сабора /ХНС/ усвојене на засједању у Мостару и сматра да они неће допринијети релаксирању односа у Федерацији БиХ.Бореновић: СНСД је јуче прихватио 339. наметнуту одлуку из ОХР

– Јасно је да су јуче Додик и СНСД прихватили, односно легализовали наметнути "Инцков закон" и јасно је да Инцкова наметнута одлука о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ остаје у правном промету, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на данашњој конференцији за медије.


Стевандић: Човић се суочава са оним што су преживјели Срби, муслиманским повлачењем из Кутиљеровог плана

Гостујући у емисији "Добро Јутро, Србијо" на Хепи телевизији, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић изјавио је да је Драган Човић је у Неуму доживио исто оно што је српски народ доживио кад је Алија Изетбеговић повукао преко ноћи Кутиљеров план, који је нарушио мир у БиХ, док сад имамо ситуацију да је Бакир Изетбеговић обесправио хрвате, те је јасно да Срби из Републике Српске се залажу за једнакост свих у БиХ, без да се улази у односе Хрвата и Бошњака.Шаровић против "једностраних одлука": Нека Додик разговара о враћању с онима с ким их је преносио

"Чак и када су захтјеви легитимни, а легитимно је да Додик и СНСД сада траже да се врти оно што су заједно са СДА и ХДЗ пренијели са РС на ниво БиХ, то не треба радити једнострано. Ми кажемо да је Додик  погријешио тада када је тако пренио преко 80 надлежности, али му поручујемо да  сада поново не прави грешке,",казао је Шаровић.


Разговори само о Ефбиху: Човић подвукао линију након састанка са Бакиром и хендлером му Палмером

Лидер ХДЗ-а Драган Човић изјавио је након састанка са специјалним изаслаником САД за изборну реформу Метјуом Палмером и лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, да је незамисливо укидање етничког префикса за домове народа.


И Човић почео о дисоуцији БиХ – неће опстати без новог изборног закона

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас да БиХ као држава неће моћи да опстане ако се не договоре измјене изборних правила којима ће се осигурати легитимно представљање различитих етничких група у тијелима власти.