И Човић почео о дисоуцији БиХ – неће опстати без новог изборног закона

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је данас да БиХ као држава неће моћи да опстане ако се не договоре измјене изборних правила којима ће се осигурати легитимно представљање различитих етничких група у тијелима власти.

четвртак, септембар 9, 2021 / 16:37

Човић је рекао да потпуно разумије и прихвата оцјене Кристијана Шмита о стању у БиХ, описујући приступ њемачког дипломате као одмјерен и избалансиран.

Он сматра да Шмит није на било чијој страни и да је, када је говорио о томе да постоји проблем легитимног представљања, говорио и о заштити БиХ.

"Ако тога не буде, неће бити ни БиХ. Он само штити БиХ и сва три народа и све становнике БиХ", рекао је Човић новинарима у Грабовици.

Лидер ХДЗ-а БиХ је најавио да ће разговори о промјенама Изборног закона БиХ бити интензивирани током септембра, с циљем да се до краја године постигне коначан договор на основу постојећих уставних рјешења која ће важити све док се не донесе неки нови устав.

"Циљ је да БиХ профункционише као нормална држава. Док је овакав Устав, њега ћемо слијепо подржавати", рекао је Човић.Оставите одговор