Додик о реактивацији случаја Ђуровић: БН и опозиција су дотакли људско дно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одбацио је сваки навод о његовој умијешаности у трагичну смрт младића Николе Ђуровића, која се десила 2011. године, за коју су познати виновници и који су и осуђени.

четвртак, септембар 9, 2021 / 17:34

"Коме након 10 година од овог догађаја требају овакве оптужбе и у које сврхе оставићу јавности Републике Српске да процијени. Разумијем бол породице и жалим због њиховог губитка, али то им не даје за право да износе клевете на мој рачун. Овим путем обавјештавам јавност да сам приморан да ово рјешавамо судским путем, јер јесам дужан да трпим критику, али не и монструозне лажи, јер ја нисам само члан Предсједништва. Ја сам и син и отац и дјед и моја породица не би смјела да буде жртва оваквих конструкција", истакао је Додик за Срну упитан да прокоментарише гнусне оптужбе на његов рачун у вези са страдањем младића Николе Ђуровића.

Додик је поручио да сви који се играју осјећањима ожалошћене породице зарад остваривања политичких поена нису ништа друго до лешинари.

"Ако опозиција и њихов медијски предвидник БН ТВ немају другу аргументацију у политичкој борби против СНСД-а и Милорада Додика онда морам да констатујем да су дотакли дно. Политичко и професионално одавно, а ово је њихово људско дно", поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Шта се десило?

Александра Ђуровић Богосановић, мајка Николе Ђуровића, објавила је на свом фејзбук профилу видео прилог БН ТВ у коме је Ненад Радинковић, који је преузео кривицу на себе, најавио да ће ускоро открити праву истину о томе шта се десило кобне ноћи 21. августа 2011. године на семафору према Раковачким барама када је погинуо њен син. Радинковић је у новембру 2012. године правоснажно осуђен на четири године затвора за саобраћајну несрећу у којој је погинуо Никола Ђуровић.

Она је уз тај видео написала да се те ноћи, са свадбе у Лакташима, неколико аутомобила тркало транзитом према Бањој Луци, пролазећи кроз црвена свјетла на семафору. Један аутомобил је ударио возило у коме се налазио њен син, који се укључивао са стране, "на зелено". Мајка сада оптужује да се у том аутомобилу налазио Милорад Додик, да је Радинковић прихватио да буде "жртвено јагње" уз уцјену и понуђени новац. Читаву објаву пренијела је БН ТВ, након чега је услиједила Додикова реакција.Оставите одговор