Стара прича – богати још богатији: Оснивач и директор Зума међу 100 најбогатијих на свијету

Оснивач и директор компаније Зум Ерик Јуан постао је милијардер прије него што је проглашена пандемија коронавируса, а сада један од 100 најбогатијих људи на свијету.

понедељак, 28 децембра, 2020 / 21:55

Ерик Јуан је претходно радио на "Вебексовом" софтверу за видеопозиве који је "Циско" купио 2007. године. Зум је основан 2011. и до јуна 2014. године је имао 10 милиона корисника.

У марту 2019. Зум је одлучио да изађе на јавну берзу и импресионирао улагаче комбинацијом брзог раста и профитабилности. Дионице су 28. априла 2019. скочиле за 72 одсто. Јуан је постао милијардер.

За вријеме пандемије коронавируса постао један од 100 најимућнијих људи на свијету. Према ФактСету, његове дионице Зума вриједе готово 17 милијарди долара.

Ненси Пелоси: Зум је "кинески ентитет"

Готово годину дана након што је Свјетска здравствена организација открила коронавирус људи све чешће раде од куће и служе се видеопозивима. Зум је постао неизбјежан.

Приход се учетворостручио, а добит повећала 90 пута. Дионице су расле све више и више, истичући као најбоље дионице за куповину, заједно са дионицама компаније Модерна.

Ширење Зум није увијек било лако. У прољеће 2019. године, након што се Зум постао занимљив улагачима, све чешће су се проблематизовале бриге везане за сигурност софвера и приватност корисника.

Затим су на ред дошла питања о Зуму и Јуановим везама с Кином. Ненси Пелоси, предсједница Заступничког дома, назвала је Зум кинеским ентитетом гостујући на телевизији уживо.

Јуан је одговорио објавом поста на блогу, казавши да у Америци живи од 1997. године и да је амерички држављанин постао у јулу 2007. године.

"Зум је америчка компанија. Основана је у Калифорнији у држави Делавер. Јавно тргује на НАСДАК", објавио је Јуан.Оставите одговор