Информација из Пекинга: САД су империја лажи

Министарство спољних послова Кине саопштило је данас да су САД империја лажи и осудило извјештај америчког Стејт департмента у којем је наведено да Пекинг годишње улаже милијарде долара у покушаје манипулације информацијама.


Косовски мит произведен на Тајвану

Било је заиста напето, да би се ријешило врло просто. Али дугорочно злокобно, јер се обруч око Сједињених Ентитета Америке стеже. Ненси Пелоси је слетила на писту у Тајпеју и поред упозорења Народне Републике Кине, да такво нарушавање њеног суверенитета може имати озбиљне посљедице. Александар Вучић, врховни командант Војске Србије, подигао је борбену готовост због регистарских таблица и личних докумената на Косову и Метохији. И није дошло до специјалне војне операције. Ни Кине, ни Србије. Али се свијет промијенио.


Ипак дошла: Пелоси са маском поручила да неће напустити Тајван

Предсједавајућа Представничког дома Сједињених Држава Ненси Пелоси изјавила је на заједничкој конференцији за штампу са тајванском предсједницом Тсаи Инг-вен да жели да "недвосмислено јасно" стави до знања да САД неће напустити Тајван.САД забринуте због планова Саудијске Арабије да продаје нафту у јуанима

Преговори Саудијске Арабије и Кине на тему продаје нафте за јуане умјесто за доларе су један од "потенцијално значајних губитака" који би САД могле да претрпе због омаловажавајућег става администрације Џозефа Бајдена према свом стратешки важном савезнику, наводи се у чланку листа Вол Стрит Журнал.


Кина поручује Америци: Оставите се Синђијанга, то је наша унутрашња ствар

Кина никада неће дозволити да било какве спољне силе интервенишу када је ријеч о питањима у вези са Синђијангом и нико не би требао да потцјењује кинеску одлучност и вољу да заштити своја легитимна права и интересе, пише данас у коментару Кинеске медијске групе /КМС/.Воз од Кине до Уједињених Ентитета Америке би коштао 200 милијарди долара

Кина жели да изгради веома брзу жељезничку пругу дугу 13.000 километара која би повезивала ту далекоисточну земљу са САД, а цијена пројекта је око 200 милијарди долара. Та жељезничка мрежа пролазила би преко Сибира, затим испод мора кроз Берингов мореуз, па преко Аљаске, канадских територија Јукон и Британска Колумбија, све до главног копненог дијела САД.