Станићеви снимци из кола кроз стакло: Да ли је УКЦ угрожен слијегањем тла?

Због чега се поново врше испитивања тла у близини земљишта које се слијеже испред Универзитетског клиничког центра РС, када је његов директор Владо Џајић недавно тврдио да су истраживања урађена и да су показала да Клинички центар неће бити угрожен, пита Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

уторак, 17 августа, 2021 / 08:19

Он наводи да су јутрос на паркингу покрај УКЦ-а, а у непосредној близини дијела земљишта које се слијеже због изградње гаража, које ће коштати 35 милиона КМ, освануле машине, уређаји и људи који, иако је викенд и несносне врућине, врше накнадна испитивања земљишта.

"Иако је директор УКЦ-а у свом одговору медијима на питање о опасности слијегања тла изазваног радовима на гаражи дословно у одговору рекао: ‘Овдје је било десет инжењера највеће струке статичара који су бушили тло овдје око УКЦ-а и дозволили и потписали се као судски стручњаци да се овдје смију радити гараже и да неће бити угрожен УКЦ’. Питање је, ако је било до сада тих десет инжењера, који су од ’највеће струке’, због чега су дошли и ови једанаести и то са свим уређајима и опремом", каже Станић.

Он пита да ли су то наступили неки нови моменти за које јавност не зна, или расте страх да би усљед јесењих киша могло доћи до још већих проблема и клизања тла.

 "Да ли је код тих десет инжењера статичара ’највеће струке’ након њиховог помињања у медијима нагло пробуђена савјест, па су захтијевали додатна бушења и испитивања тла о чему свједоче снимци са УКЦ", каже Станић.