СДС у вијеме короне: Од економске пропасти, до обрачуна власти са неистомишљеницима преко вируса

Од 9. до 24. марта, СДС је издао низ саопштења у којима, очекивано, доминира Мирко Шаровић, али уз медицинско саслужење Слободана Станића и Маје Драгојевић-Стојић, будући да су по струци љекари.


Политички пламен пиралена не јењава: СДС тврди да је угрожено здравље ватрогасаца и новинара

Ватрогасци, новинари и сви људи који су приствовали пожарима у бањалучком Инцелу су због неодговорног понашања надлежних институција доведени у опасност дугорочног угрожавања здравља, изјавио је Слободан Станић, члан Сектора за здравство у Социјално-економском савјету СДС.


Станић: Ревизија је само окрзнула здравство, треба то боље урадити

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић изјавио је да Служба за ревизују јавног сектора није довољно радила у здравству Српске, без обзира на чињеницу да се у многим здравственим установама јавне набавке проводе без планирања.Нови министар прописује рецепт: Уштеде на лијековима и додатне акцизе

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић сматра да је недостајући новац у здравству могуће обезбиједити уштедама при набавци лијекова који се издају на рецепт, те увођењем додатне акцизе на дуван, алкохол и аутоодговорност.