Спорт и забава: У Бањој Луци поново трка у боји

Трка уз боје које се користе и у исхрани и лако скидају са одјеће је аматерског карактера. Планирана је за рекреативце и све који желе пробати нешто несвакидашње. Стазу је могуће и преходати, а циљ је само један – промоција другарства, мотивације и забаве.

среда, 18 маја, 2022 / 18:22

Најлуђи цолор партy на планети куца на врата Бањалуке. Стотине малих и великих тркача у чистим бијелим мајицама у петак ће бити на старту шарене стазе. Трчаће или ходати своје највеселије километре. На сваких 100 м волонтери ће их засипати бојама органског поријекла, а сваког успјешно обојеног учесника на циљу ће дочекати сјајна атмосфера уз музички састав "Ултразвук.

Пријаве су отворене до четвртка у 20:00х, у књижари МyБоок. Пожурите! Број учесника је лимитиран.

Најпопуларнија и најузбудљивија трка у Бањалуци одржава се у оквиру петог "Вивиа Рун&Море Wеекенд” фестивала.

  • Цолор Фун Рун старта 20. маја, у 19:30х, на Тргу Крајине. Окупљање учесника је 15 мин раније. Учествовати могу сви – од 7 до 107. Трка је јединствена на Балкану, а инспирисана је хинду фестивалом боја ХОЛИ, у оквиру којега хиљаде људи широм свијета обиљежава срећу великих почетака. Радујемо се сваком новом учеснику. – каже Маја Вујановић, ПР фестивала.

Шансу је поново добила и екипа Сервис центра "Дајте нам шансу – Звјездице."

  • С нестрпљењем чекамо догађај. Још увијек препричавамо позитивно искуство од прошле године, када су Звјездице, такође, били равноправни учесници. Изузетно нам је важна чињеница да су организатори препознали значај укључивања лица са потешкоћама у развоју, и да то на неки начин постаје традиција. Наше најмлађе Звјездице биће дио Бамбини трке, а они мало старији забављаће се у оквиру Цолор Фун Рун. Не сумњамо да ће бити урнебесна забава. – каже Жељка Перишић – Нинковић, директорка Сервис центра "Дајте нам шансу – Звјездице."

Поред МyБоок Цолор Фун Рун, у петак су и Интерспорт Сцхоол Рун и Тропиц Бамбини Маратон. Старт за све трке је на Тргу Крајине.

Окупљање учесника Тропиц Бамбини Маратона почиње у 17:00х, а старт је у 17:15х. Предшколци узраста од 2 до 5 година трче уз пратњу једног родитеља или старатеља. Дјеца узраста од 6 до 7 година трче уз пратњу тренера волонтера. Све их на циљу чекају полазници Музичког Атељеа Роцк Симфоније, Фазонкова дружина, експлозија навијачких емоција и одлична забава (18:00х). Медаље и поклоне спонзора неће добити само најбржи.

Окупљање основаца и средњошколаца у оквиру Интерспорт Сцхоол Рун почиње у 17:30х, а старт је у 18:00х. Обухвата такмичења у различитим категоријама, за лични, одјељенски и школски резултат. Тим који покреће, у сарадњи са Интерспортом, наградиће и све учеснике посебно дизајнираним медаљама, музиком, смијехом, новим познанствима и свим бојама забаве у оквиру Цолор Фун Рун. Проглашење побједника планирано је у 19:00х.

Генерални спонзор фестивала је компанија за дистрибуцију и продају природне изворске воде "Вивиа". Партнери "Вивиа Рун&Море Wеекенд” фестивала су и Г-Дриве, Тропиц/Мој Маркет, Нектар, Интерспорт, МyБоок, Спорт Висион, клиника Свјетлост, Метромедиа Гроуп, делегација Европске уније у БиХ, Олимпијски комитет БиХ и сви који воле спорт и забаву.