Шок и невјерица: Додикова служба послала званично саопштење о његовој активности

Не истичемо то у смислу да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пријемом помоћника генералног секретара Уједињених нација за Европу, Централну Азију и Америку Мирослава Јенче, прекинуо бојкот, већ што Додикове мастиљаре ни раније нису слале саопштења.

среда, октобар 20, 2021 / 10:54

Писали смо више пута о томе, а то је класичан нерад и неискориштавање полуга које омогућавају својим новцем порески обвезници Републике Српске, приликом финансирања Предсједништва БиХ.

Похвално је, пак, што су се сусрели без присуства жуто-плаве крпе у функцији заставе.

У саопштењу се каже:

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је помоћнику генералног секретара УН-а на свим програмима које је УН реализовао и подржао у Републици Српској и у БиХ, нагласивши да би усљед повећаног неповјерења у одређене представнике међународне заједнице, присуство УН-а требало бити значајније у БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на данашњем је састанку упознао помоћника генералног секретара УН-а Мирослава Јенчу и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и у БиХ, истакавши да Република Српска инсистира на досљедном поштовању Устава БиХ. Он је нагласио и да је ситуација у БиХ због наметнутих одлука странаца већ дуже вријеме нестабилна, али да је мирна, као и да Република Српска неће повући ниједан потез који би могао угрозити мир.