Бијељина домаћин првог кола Балканске лиге кошарке у колицима

У спортској сали Гимназије "Филип Вишњић" Бијељина одиграно је прво коло Балканске лиге кошарке у колицима, које је свечано отворио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

недеља, 24 октобра, 2021 / 18:25

Турнир је организовао Клуб кошаркаша у колицима "Бијељина", који је уједно обиљежио 20 година постојања и заслужним појединцима и институцијама додијелио признања за подршку у њиховом дводеценијском раду.

– Ово је добра прилика да се, заједно са ККК "Бијељина", још једном покажемо као добри домаћини и да наши данашњи гости понесу лијепе успомене из Бијељине. Градска управа ће наставити да подржава активности ККК "Бијељина" у социјалној инклузији особа са инвалидитетом, али и у остваривању професионалних спортских успјеха. У приједлогу буџета за наредну годину предвидјели смо већу финансијску подршку спортским клубовима који окупљају особе са инвалидитетом – истакао је градоначелник Петровић.

У Балканској лиги кошарке у колицима, поред ККК "Бијељина", учествују ККК "Наис" из Ниша, ККК "Парамонт" из Подгорице и ККК "Левски" из Софије.

– Ово је први турнир Балканске лиге кошарке у колицима у коме учествују клубови из четири земље и веома ми је драго што се одржава у Бијељини, јер долазим из ККК "Наис" који је своју прву утакмицу одиграо баш овдје и братски је клуб ККК "Бијељина". Овим турниром смо подигли ниво стандарда организације утакмица, имамо судије из четири државе, директан видео пренос турнира на интернету и водимо ФИБА статистику, по чему смо јединстевни у односу на друге лиге у региону. Честитам двадесету годишњицу постојања ККК "Бијељина" и желим да наредни јубилеј прославимо на једном од евролигашких такмичења – нагласио је извршни комесар Балканске лиге кошарке у колицима Марко Александровић

Владимир Искров из ККК "Левски" Софија изразио је надање да ће кошарка у колицима на Балкану постати више од социјалне инклузије, те да ће бити створени услови за професионално спортско остваривање особа са инвалидитетом.- Наш клуб окупља 20 кошаркаша у колицима и у овој години смо учествовали на шест међународних турнира. Већ трећи пут сам у Бијељини и могу да кажем да је организација традиционалног бијељинског турнира одлична, и свакога пута је боља у односу на претходни. Такође, веома сам срећан што овај турнир и ККК "Бијељина" имају велику подршку суграђана и Градске управе Града Бијељина – додао је Искров.