Фејсбукова највећа инвестиција: Направити виртуелни свијет

Компанија Фејсбук је најавила масовну акцију запошљавања у Европској унији, али и на европском континенту уопште.

среда, 20 октобра, 2021 / 00:25

Највећа друштвена мрежа представила се европским медијима са плановима да запосли 10.000 људи у наредних пет година како би помогли у изградњи њеног "метаверзума".

Метаверзум представља међусобно повезан виртуелни свијет у којем би се људи играли, радили и куповали у измијењеној реалности и 3Д окружењу.

"Метаверзум има потенцијал да помогне у откључавању приступа новим креативним, друштвеним и економским могућностима, а Европљани ће га обликовати од самог почетка", наводи се на Фејсбук блогу, додајући да је ЕУ савршено мјесто за тражење тако квалификованих запослених, јер је "европски таленат водећи у свијету".

Компанија је недавно уложила 50 милиона долара у финансирање непрофитних група, како би помогла "одговорној изградњи метаверзума", али сматра да ће за праву метаверзалну идеју бити потребно још 10 до 15 година.

Без обзира на много рада који очекује све укључене у овај пројекат за Марка Закерберга и Фејсбук као компанију метаверзум је од највећег приоритета у блиској и даљој будућности.