Социјалисти послали своје поруке у Бањој Луци и Лакташима

Скуповима у Бањој Луци и Лакташима, Социјалистичка партија РС је своје ставове приближавала бирачима, а присуство Игора Радојичића је засад посљедње прије његове најаве да обуставља активности због високе температуре.

среда, 11 новембра, 2020 / 11:53

Протић: Лакташима потребна нова енергија!

Слободан Протић, носилац листе Социјалистичке партије у Лакташима. истиче да СП има политику и визију за ову општину.

"Наша листа су људи и то људи у правом смислу те ријечи! Убијеђен сам да ћемо побиједити. Нема већег признања него када о нама чују само добре ствари, а то је тако. У Лакташима треба много тога мијењати, треба унијети нову енергију. Много тога треба урадити, као и мијењати свијест, доста је политичких манипулација и условљавања наших грађана", рекао је Протић.

Он је додао да су грађани Лакташа задужени до 2042. године, што је окарактерисао понижавајућим и поражавајућим.

"Односи се морају мијењати, морамо водити рачуна о борачким категоријама, пензионерима, о инфраструктури и начину на који се она уводи. Договарали смо бројне пројекте, нисмо тражили помоћ државе и општине, ти пројекти још нису реализовани. То није фер, пуно је блокада, политичког покварењавштва, не може се легализовати лоповлук, то је погрешан правац дјеловања. Ми се боримо за људе и то је окосница наше политике, зато и трајемо толико дуго", рекао је он.

Протић се осврнуо и на приоритете које ће имати када су у питању инфраструктурни пројекти.

"То су завршетак водоводне мреже на читавом подручју наше општине, наставак изградње канализационе мреже у свим урбаним дијеловима Лакташа те ревитализација електродострибутивне мреже, што је велики проблем овдје", рекао је Протић.

Он је додао да се мора више улагати у рад те ући у организовану борбу са државом за боље услове пољопривредницима.

"Морамо стимулативно дјеловати у области демографске политике, борити се за запошљавање и плаћенији рад. Општина треба да постоји због људи, а не људи због општине. Република Српска је угрожена због лоших српских политичара. Требамо више радити, прије свега, политичари, па тек остали. СП је увијек била визионар и носилац промјена и развоја, јер ми нудимо пут кроз дефинисане политике. Политика не смије бити превара, већ алат за дјеловање у интересу сваког члана нашег друштва", закључио је Протић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је најважнији интерес у Лакташима, као и у свим другим дијеловима Републике Српске, да као партија наставе активну борбу за подршку економском развоју.

"Лакташи имају нешто повољнији географски положај у овом тренутку зато што се налазе поред модерног ауто-пута који ће ускоро добити једну нову димензију када се изгради нови мост у Градишци, што ће сигурно омогућити и самим Лакташима нову претпоставку и ново поглавље њиховог развоја", рекао је Ђокић.

ЂОКИЋ: СП ЋЕ БИТИ ВАЖАН СТУБ СИСТЕМА ВЛАСТИ У БАЊАЛУЦИ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да ова странка жели и у наредне четири године да буде важан стуб система власти у Бањалуци, али тако да максимално конструктивно помогне да се у у овом граду наставе позитивни процеси даљег развоја.

Ђокић је нагласио да оно што у наредном периоду треба на посебан начин подстицати јесте економски развој Бањалуке, односно повећање економске активности и броја радних мјеста.

"Уз тај дио сигурно ће ићи и инфраструктурни развој Бањалуке који је неопходан да би се она даље развијала као важан регионални центар, као што је то већ постала”, рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Ђокић је на представљању кандидата ове странке за одборнике у Скупштини града Бањалука, којем је присуствовао и кандидат коалиције "Окупљени за Бањалуку” за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић, нагласио да је СП у фокус активности ставила економски раст и развој као приоритетно питање.

Према његовим ријечима, потребно је извршити велику реформу локалне управе у Српској и ставити онај дио управе коју креира и подстиче Влада Српске да добије димензију локалног развоја.

"Дакле, не само локална управа и њен утицај на локалне заједнице у административном смислу него утицај на развојне политике. Не могу локалне заједнице бити препуштене да саме проналазе путеве локалног развоја у економском смислу и то мора да буде снажна иницијатива из Владе и њених министарстава”, рекао је Ђокић.

Ђокић сматра да треба реформисати Министарство управе и локалне самоуправе и дати му димензију и локалног развоја.

Он је нагласио да се мора даље јачати Бањалука као регионални, а слободно се може рећи и европски центар, јер она има све предуслове да даље напредује и да се развија.

"Треба јој још квалитетних кадрова, а СП такве кадрове има. Сматрамо да је у синергији са свима који желе добро Бањалуци могуће спроводити квалитетне реформе и доприносити њеном даљем успјешном развоју”, рекао је Ђокић.

Он је нагласио да СП има изузетно квалитетну листу кадрова који су расположени да раде за Бањалуку и републику Српску много више и поручио да треба да се схвати да је кључ у раду.

Предсједник Градског одбора СП-а Бањалука Велибор Станић рекао је да овај одбор потпуно спреман излази на предстојеће локалне изборе.

"Посљедњих мјесеци радили смо марљиво, ударнички и увјерени смо да ћемо поновити резултат са претходних избора, односно да имамо најмање три одборника у Скупштини града Бањалука и да будемо снага без које нико неће моћи формирати власт”, рекао је Станић.