Коалиција "Заједно за Сребреницу" упозорава на спремање изборне крађе уз помоћ фантомских бирача

Коалиција "Заједно за Сребреницу", коју чине све српске политичке странке у овом мјесту, данас је упозорила на могуће изборне преваре гласовима у одсуству за Сребреницу у мјестима у Федерацији БиХ.

среда, новембар 11, 2020 / 11:29

Из ове коалиције наводе да располажу са провјереним информацијама да је на списковима за гласање за Сребреницу у одсуству у Живиницама, Тузли, Лукавцу, Градачцу, Сребренику, Бановићима, Илијашу, Вогошћи и још неким мјестима у ФБиХ, међу 1.550 регистрованих бирача и да трећина више не живи у тим срединама јер су давно одселили или умрли.

Коалиција "Заједно за Сребреницу" указује да се спрема изборна крађа, односно инжињеринг у којем ће умјесто особа које су умрле и не живе у тим мјестима гласати друге особе које немају никакве везе са Сребреницом, јер над тим бирачким мјестима потпуну контролу имају Бошњаци који ће гласати за њиховог кандидата.

У саопштењу се истиче да Централна изборна комисија БиХ није ажурирала бирачке спискове.

Из ове коалиције наводе да се на списковима на биралиштима у бошњачким насељима у Сребреници налази велики број бирача који живе у иностранству и нису долазили ни на претходне изборе, а неће доћи ни ове године због епидемиолошке ситуације, а умјесто њих ће гласати други, чиме се чини изборна превара и крађа.

Коалиција "Заједно за Сребреницу" позвала је ЦИК БиХ да омогући поштене изборе, те члановима бирачких одбора и посматрачима да воде рачуна и реагују у случају покушаја изборних манипулација, као и да избори протекну демократски и мирно уз поштовање мјера заштите од вируса корона.Оставите одговор