Случај "Руби": Берлускони одсутан

Премијер Италије Силвио Берлускни неће се појавити на саслушању 31. маја у судском процесу који је против њега покренут под оптужбом да је имао сексуалне односе са малољетном проститутком, изјавио је његов адвокат Николо Гедини. „Берлускони неће бити у могућности да се појави на суду 31. маја у случају ‘Руби’, јер има обавезе у иностранству”, […]

уторак, 24 маја, 2011 / 07:10

Премијер Италије Силвио Берлускни неће се појавити на саслушању 31. маја у судском процесу који је против њега покренут под оптужбом да је имао сексуалне односе са малољетном проститутком, изјавио је његов адвокат Николо Гедини.

„Берлускони неће бити у могућности да се појави на суду 31. маја у случају ‘Руби’, јер има обавезе у иностранству”, изјавио је Гедини новинарима.

Италијански премијер је оптужен да је имао сексуалне односе са Каримом Ел-Маруг, познатом као Руби „крадљивица срца”, која је тада имала 17 година, и да је вршио притисак на полицију да је ослободе када је ухапшена под оптужбом за крађу.

И Берлускони и Ел-Маругова су негирали да су имали сексуалне односе.

То је један од три случаја који се воде против италијанског премијера.

Гедини је рекао да ће Берлускони бити у посети Румунији, што значи да ни 30. маја, неће моћи да присуствује суђењу које тек треба да почне за превару у вези са његовом медијском компанијом, пренела је агенција АФП.

На саслушању пре седам дана, у случају за давање мита бившем британском адвокату Дејвиду Милсу како би лажно сведочио, судије су одложиле суђење за 18. јун, јер се кључни сведок није појавио.