Осијек: 4 дана, 23 мождана удара

Због нестабилног времена, на Клиници за неурологију Клиничко-болничког центра у Осијеку у протекла четири дана забиљежена су чак 23 мождана удара, а петоро људи различите животне доби је преминуло. У Служби Хитне медицинске помоћи Осијек кажу да је број интервенција, такође, повећан. Љекар Хитне помоћи Блаженко Винковић каже да је у четвртак забиљежено 78 излазака […]

уторак, 24 маја, 2011 / 06:38

Због нестабилног времена, на Клиници за неурологију Клиничко-болничког центра у Осијеку у протекла четири дана забиљежена су чак 23 мождана удара, а петоро људи различите животне доби је преминуло.

У Служби Хитне медицинске помоћи Осијек кажу да је број интервенција, такође, повећан. Љекар Хитне помоћи Блаженко Винковић каже да је у четвртак забиљежено 78 излазака на терен, а дан раније 89. У суботу су екипе хитне помоћи на терен изашле 91 пут.

"Временске прилике дјелују на цијели организам, а једнако су захваћени срчани мишић и мозак. У суботу смо имали и два смртна случаја, а да је вријеме дјеловало и на психу говори и то да се током викенда догодило и самоубиство вјешањем", рекао је Винковић.

Љекари грађанима савјетују да избјегавају изласке на отворено од 12.00 до 14.00 часова, да воде рачуна о одијевању и количини течности коју уносе у организам.

Начелница Клинике за неурологију Силва Бутковић-Солдо подсјећа пацијенте да се притисак мора редовно контролисати и узимати терапија, као и водити рачуна о биометеоролошким приликама, преносе хрватски медији.Оставите одговор