Берлускони запријетио револуцијом ако буде ухапшен

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони, који је изгубио парламентарни имунитет када је прошлог мjесеца избачен из Сената, рекао је данас да ће избити револуција ако он буде ухапшен и стављен иза решетака.

Наполитано: Берлусконијева казна је дефинитивна

Предсједник Италије Ђорђо Наполитано је искључио могућност било какве измијене пресуде за утају пореза бившем премијеру Силвију Берлусконију, и упутио строго упозорење Берлусконијевој партији да не покушава да обори владу због тога.


Тужилац тражи мању казну за Берлусконија

Италијански јавни тужилац затражио је данас да Касациони суд потврди једногодишњу казну затвора бившем премијеру Италије Силвију Берлусконију, која му је изречене због утаје пореза, али да му умањи казну забране бављења јавном функцијом, са пет на три године.


Монти одбио Берлусконијеву понуду

Премијер Италије у оставци, Марио Монти, рекао је да се на фебруарским изборима неће кандидовати за ту функцију, мада ће "размотрити" евентуалну понуду политичких странака које су подржавале његове антикризне мере.Берлускони: Враћам се!

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је поново спреман да "преузме кормило" италијанске владе пошто је све извјесније да је могуће да ће пријевремени избори бити одржани у октобру.


Грађани Италије славе одлазак Берлусконија

Неколико стотина демонстраната окупило се данас испред зграда државних институција у Риму, прослављајући неминовни одлазак са власти премијера Силвија Берлусконија након што су у Доњем дому парламента одобрене мјере штедње.Нови позив зе Берлусконијеву оставку

Лидер опозиционе Демократске странке Пијерлуиђи Берсани затражио је синоћ пред више стотина хиљада људи на римском тргу Сан Ђовани оставку италијанског премијера Силвија Берлусконија, али је изнио и план обнове.


Нове мјере штедње усвојене у Италији

Влада Италије одобрила је антикризни пакет мјера којим се предвиђа смањењење буџетских трошкова од 45 милијарди евра у наредне двије године, што је био захтјев Европске централне банке.


Берлускони: Декрет о мјерама штедње

Италијански премијер Силвио Берлускони обећао је јуче усвајање ванредног декрета о мјерама штедње које су договорене са Европском централном банком (ЕЦБ).