Берлускони: Враћам се!

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је поново спреман да "преузме кормило" италијанске владе пошто је све извјесније да је могуће да ће пријевремени избори бити одржани у октобру. Технократска влада премијера Марија Монтија преузела је власт у новембру и његова популарност опада због спровођења пакета мјера штедње. "Ово више није слобода. Нама управљају […]

понедељак, 25 јуна, 2012 / 11:00

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је поново спреман да "преузме кормило" италијанске владе пошто је све извјесније да је могуће да ће пријевремени избори бити одржани у октобру.

Технократска влада премијера Марија Монтија преузела је власт у новембру и његова популарност опада због спровођења пакета мјера штедње.

"Ово више није слобода. Нама управљају људи који нису изабрани", рекао је Берлускони својим присталицама из странке слободе "Народ слободе" у прредграђу Рима.

Према резултатима испитивања, Монтијева популарност је на најнижем нивоу од 33 одсто и многи сматрају да је "себи дозволио да над њим преовладају странке, социо-економске снаге и ЕУ".Неки сматрају да Монти "није технички способан као што је то изгледало када је дошао на власт".

У Италији избори не би требало да буду одржани до маја 2013. године, али се из Берлусконијеве странке све чешће чује да би најраније могли бити расписани до октобра.Оставите одговор