Берлускони: Враћам се!

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је поново спреман да „преузме кормило“ италијанске владе пошто је све извјесније да је могуће да ће пријевремени избори бити одржани у октобру. Технократска влада премијера Марија Монтија преузела је власт у новембру и његова популарност опада због спровођења пакета мјера штедње. "Ово више није слобода. Нама управљају […]

понедељак, 25 јуна, 2012 / 11:00

Италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да је поново спреман да „преузме кормило“ италијанске владе пошто је све извјесније да је могуће да ће пријевремени избори бити одржани у октобру.

Технократска влада премијера Марија Монтија преузела је власт у новембру и његова популарност опада због спровођења пакета мјера штедње.

"Ово више није слобода. Нама управљају људи који нису изабрани", рекао је Берлускони својим присталицама из странке слободе "Народ слободе" у прредграђу Рима.

Према резултатима испитивања, Монтијева популарност је на најнижем нивоу од 33 одсто и многи сматрају да је "себи дозволио да над њим преовладају странке, социо-економске снаге и ЕУ".Неки сматрају да Монти "није технички способан као што је то изгледало када је дошао на власт".

У Италији избори не би требало да буду одржани до маја 2013. године, али се из Берлусконијеве странке све чешће чује да би најраније могли бити расписани до октобра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *