Берлускони: Декрет о мјерама штедње

Италијански премијер Силвио Берлускони обећао је јуче усвајање ванредног декрета о мјерама штедње које су договорене са Европском централном банком (ЕЦБ). Опозиција се успротивила овој идеји због бојазни да ће мјере погодити обичне грађане. Берлускони је дао обећање да ће декрет бити усвојен на ванредној сједници Владе, која се очекује до 18. августа. Премијер је […]

четвртак, 11 августа, 2011 / 06:04

Италијански премијер Силвио Берлускони обећао је јуче усвајање ванредног декрета о мјерама штедње које су договорене са Европском централном банком (ЕЦБ).

Опозиција се успротивила овој идеји због бојазни да ће мјере погодити обичне грађане.

Берлускони је дао обећање да ће декрет бити усвојен на ванредној сједници Владе, која се очекује до 18. августа.

Премијер је данас одржао састанак са послодавцима, синдикалним вођама и министрима с циљем да се убрза провођење мјера штедње и пронађе начин за смањење буџетског дефицита од 20 милијарди евра.

Берлускони је прошле седмице пристао да убрза реализацију мјера усвојених прошлог мјесеца, послије великог притисак од стране ЕЦБ и европских партнера, укључујући Њемачку и Француску.

Вођа највећег италијанског синдиката Сузана Камузо изјавила је да Влада није саставила адекватне приједлоге и затражила да захтјеви ЕЦБ о смањењу дефицита буду јавно објављени.Оставите одговор