ХЛАДНА ПЛАНИНА (COLD MOUNTAIN)

Никако да заврши. Досадан, и на махове ублизу бесмислен, да би се могао поредити са Џо Блеком. Из серије оних, које у САД снимају о својој славној прошлости. Им и Ејда су са југа. Лудо се заљубе, а да се једва познају. У природном слиједу, заустави их рат. Им пролази кроз сва лудила истог, додатно […]

уторак, мај 24, 2011 / 07:38

Никако да заврши. Досадан, и на махове ублизу бесмислен, да би се могао поредити са Џо Блеком. Из серије оних, које у САД снимају о својој славној прошлости.

Им и Ејда су са југа. Лудо се заљубе, а да се једва познају. У природном слиједу, заустави их рат. Им пролази кроз сва лудила истог, додатно ливајући уље на ватру, која лиже унутрашњост моје лобање. Уз то говори и да је у Холивуду, почев од Троје; пала и инструкција за наглашавањем ужаса и непотребности рата. А то је прије (од Демократа спонзорисано) обликовање, него профитно ослушкивање јавног мњења.

Тако млади јужњачки дезертер наилази на свакакве гадости. Човјека који их хвата за паре, црнце што му не желе дати ни јаје за 1$; те младу удовицу са одојчетом, коју муче да им да ода гдје је Им.

Ни кући није боље. Срећом, Ејди долази сељанка по имену Ривитис. Она је са обе ноге на земљи, и убрзо диже домаћинство из запуштености.

У драматично-акционој завршници сви ловци на дезертере страдају; али има и трагедије. Што не завршава сагу о љубави, будући да се пренијела у потомство.

Благо Американцима, кад имају пара за овакве глупости.

(Редитељ: Ентони Мингела; Улоге: Џад Лоу, Никол Кидман, Рене Зелвегер)Оставите одговор