Слободан Јавор надгледа асфалтирање у Приједору

Градоначелник Приједора Слободан Јавор обишао је терен гдје су настављени радови на реализацији пројекта асфалтирања путних праваца на подручју града. Радови су у завршној фази или завршени.

субота, 10 јуна, 2023 / 19:31

У Брезичанима гдје је асфалтиран путни правац Гумара – Лужани укупне дужине 483 метара, а вриједност радова је 70.314,00 КМ. Поред ово дијела града, асфалтиран је и путни правац у насељу Врбице у дужини од 120 метара, а вриједност радова је 16.803,00 КМ.

Градоначелник је и овом приликом у разговору са  мјештанима истакао да се ове активности проводе управо у договору са грађанима и да је значајно да они  буду задовољни. Он је истакао и да весели чињеница да је на свим локацијама које је до сада обишао, а гдје је стигао нови асфалт , наишао на одобравање, као и да је план активности био квалитетан будући да нови метри и километри асфалта стижу у мјеста гдје има омладине, дјеце, гдје има становника који ту живе.

Путеве асфалтирамо да нам управо та дјеца и млади имају гдје да се врате након завршене школе, а да мјештани не напуштају своја огњишта, поручио је Јавор.

Иначе, ради се о радовима у оквиру другог појединачног уговора који је потписан са предузећем " Приједорпутеви" у вриједности око 2.060.000 КМ. Овим уговором је обухваћено 14 километара у преко десет мјесних заједница односно 27 путних праваца на ширем подручју града.

У ранијем периоду завршено је асфалтирање по првом појединачном уговору, чија је вриједност радова око 1.250.000 КМ, гдје је асфалтиран 31 путни правац у дужини око 7500 метара.

Влада Републике Српске је Граду Приједору додијелила средства за асфалтирање путева и улица у износу 4.843.000,00 КМ.Оставите одговор