Александар Жмирић овогодишњи добитник награде МСУРС

Награду за најбоље радове на Годишњој изложби студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци стручни жири Музеја савремене умјетности Републике Српске у саставу – Исидора Бањац, кустос и предсједник жирија, Младен Бањац, виши кустос, Немања Мићевић, графички дизајнер, одлучио је да додјели Александру Жмирићу студенту завршне године смјера Сликарство.

понедељак, јун 12, 2023 / 17:06

Александар Жмирић истакао се својим сликарским сензибилитетом и талентом, као и визуелним изразом који одише атмосфером тајновитости и сновиђења. Својим јединственим рукописом Жмирић ствара слике необичних приказа, које се одликују зрелошћу, како у изради, тако и у промишљању самог медија и његових потенцијала и домета. Стручни жири је у радовима Александра Жмирића препознао потенцијал и могућност даљег развоја и напретка ка озбиљној умјетничкој каријери у будућности.

Награда Музеја савремене умјетности Републике Српске осим новчаног износа подразумијева и изложбу награђеног студента која ће бити реализована током 2024. године у Галерији Плус – изложбено-продајном простору МСУРС. Од 2017. године постаје пракса да са освојеном наградом умјетник/умјетница добије прилику за организацију изложбе у Галерији Плус и то у термину који се поклапа са завршном изложбом студената Академије умјетности у Бањој Луци.Оставите одговор