20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Шест година му доста: Путин не мисли мијењати Устав

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је за америчку телевизију Ен-Би-Си (НБЦ) да нема намјеру да мијења Устав Русије амандманима.

субота, 10 марта, 2018 / 16:52

„Мислим да сам вам јуче рекао да никада нијесам мијењао Устав. Немам такве планове ни данас“, одговорио је Путин на питање да ли је могућа промјена дужине мандата предсједника Русије, преноси Тасс.

У Русији ће 18. марта бити одржани предсједнички избори на којима се Путин сматра убједљивим фаворитом. Он ће у случају побједе обезбиједити нови шестогодишњи мандат.

У интервјуу који је снимљен у Калињинграду 2. марта, а објављен данас, предсједник Русије је рекао и да је спреман на сарадњу с оним опозиционим снагама којима је циљ снажнија Русија.

Упитан да ли је могао да „помилује“ опозиционара Алексеја Наваљног и тиме омогући његово учешће на изборима, Путин је казао да би „волио да сарађује с тим људима“ и да је „спреман на то“.

„Ми тежимо да учинимо Русију снажнијом, компетитивном и ефикаснијом земљом, која се базира на сопственој снази. Имамо такве људе. Свако може да буде помилован, ако то заслужује“, рекао је Путин за Ен-Би-Си.Коментариши