Шест година му доста: Путин не мисли мијењати Устав

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је за америчку телевизију Ен-Би-Си (НБЦ) да нема намјеру да мијења Устав Русије амандманима.

субота, 10 марта, 2018 / 16:52

"Мислим да сам вам јуче рекао да никада нијесам мијењао Устав. Немам такве планове ни данас", одговорио је Путин на питање да ли је могућа промјена дужине мандата предсједника Русије, преноси Тасс.

У Русији ће 18. марта бити одржани предсједнички избори на којима се Путин сматра убједљивим фаворитом. Он ће у случају побједе обезбиједити нови шестогодишњи мандат.

У интервјуу који је снимљен у Калињинграду 2. марта, а објављен данас, предсједник Русије је рекао и да је спреман на сарадњу с оним опозиционим снагама којима је циљ снажнија Русија.

Упитан да ли је могао да "помилује" опозиционара Алексеја Наваљног и тиме омогући његово учешће на изборима, Путин је казао да би "волио да сарађује с тим људима" и да је "спреман на то".

"Ми тежимо да учинимо Русију снажнијом, компетитивном и ефикаснијом земљом, која се базира на сопственој снази. Имамо такве људе. Свако може да буде помилован, ако то заслужује", рекао је Путин за Ен-Би-Си.