Шеранић у обиласку ефективе стигао до Владе Ђајића

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје је одржан радни састанак са руководством ове здравствене установе на челу са генералним директором Владом Ђајићем.

петак, 18 јануара, 2019 / 16:53

Министар Шеранић је нагласио потребу да Универзитетски клинички центар Републике Српске, као највећа здравствена установа у Републици Српској у наредном периоду у фокусу свог рада има развој нових процедура дијагностике и лијечења. Такође, било је ријечи и о могућностима развоја трансплантације као и научноистраживачког рада цијенећи знања и компетенције младих доктора који раде у овој здравственој установи.

Министар Шеранић је са руковоством разговарао и о завршетку реконструкције комплекса Универзитетског клиничког центра Републике Српске, опремању и будућем развоју кардиохирургије, што се очекује крајем ове године и представља велики искорак у раду. Такође, у плану је и реконструкција Клинике за гинекологију и акушерство, Клинике за дјечије болести, Клинике за инфективне болести, Клинике за психијатрију и техничко-економски блок.  

Између осталог, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је упознао саговорнике о најмери да се у наредном периоду ради на свеобухватној анализи пословања здравствених установа, структуре дуговања, искористивости медицинске опреме итд., а све са циљем да се здравствени систем у што већој мјери прилагођава према потребама пацијената.

Генерални директор Ђајић је нагласио да Универзитетски клинички центар Републике Српске у последњем периоду биљежи значајне искораке у свом пословању, а најзначајнији представља успјешно пресељење свих хируршких клиника са локације из центра града на локацију Паприковац што је уједно и био најизазовнији задатак. Процес рада сада се одвија у реконструисаним, новоизграђеним и модерно опремљеним просторијама, а пацијентима се пружа најквалитетнија здравствена заштита.  Са пресељењем отворен је и пуштен у рад најмодернији Ургентни центар са пријемним трактом, дијагностиком и операционим салама.

Директор Ђајић је навео да се исплаћују плате и измирују текуће обавезе за порезе и доприносе, као и накнада за превоз радницима без обзира на мјесто становања. Постојећа дуговања према добављачима су репрограмирана, а текуће обавезе измирују се редовно у тренутку доспјећа.

Пословодство Универзитетског клиничког центра Републике Српске информисало је министра Шеранића и о улагањима у едукацију медицинског у Бечу, Љубљани, Београду и да су у плану едукације у Русији, Њемачкој и Сједињеним Америчким Државама.

Такође, израђен је нови стратешки план развоја Универзитетског клиничког центра Републике Српске за период од 2018. године до 2022. године.Коментариши