Министарство здравља и социјалне заштите РС

Ален Шеранић и штета од здравствених миграната

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да су већ предузете одређене мјере ради рјешавања проблема миграције здравствених радника у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, те да руководство болнице има подршку ресорног министарства.


Шеранић у Дому здравља БЛ о превенцији болести, не пита за азбукоубиство

Фронтал.РС уочава да је у Дому здравља Бања Лука све супротно закону који је донесен 15.09.2021`. године, о заштити српског писма и језика. Све у овој установу, укључујући и логотип, појављује се искључиво латиницом.

Шеранић у Милићима – уводи се ХВП вакцина

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић разговарао је током посјете Дому здравља у Милићима са директором ове установе Тањом Сушић о увођењу вакцине против хуманог папилома вируса.


Шеранић на прослави 30 година Савеза глувих и наглувих

Министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је на свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза глувих и наглувих поручио да ће надлежне републичке институције наставити да унапређују положај ових лица.


Шеранић: Координисано антиуставно дјеловање нелегалног Шмита и помагача, неће донијети добробит

Поводом одлуке Уставног суда БиХ да донесе привремену мјеру стављања ван правне снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном наглашава да овакве врсте одлука не могу оправдати нити поништити чињенице.Ален Шеранић: Влада ће разматрати формирање медицинског кампуса

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да би на сљедећој сједници Владе Српске требало бити разговарано о формирању медицинског кампуса у оквиру Универзитетског клиничког центра у Бањалуци који ће представљати искорак када је ријеч о квалитетнијем образовању овдашњег здравственог кадра.


Шеранић: Епидемиолошка ситуација је повољнија, али морамо остати будни

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас у Бањалуци да републички систем здравства мора остати будан иако је епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона много повољнија него раније.Шеранић: Свака породиља ће од сад имати 500 КМ да опреми новорођенче

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да су у Министарству на бази дугорочне процјене увидјели да је од интереса да се повећа дјечији додатак за сву дјецу до навршене 18. године, захваљујући побољшаним условима прикупљања доприноса у Фонду дјечије заштите.


Долазе до даха: Шеранић са директорима болница

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржаo је данас у Министарству здравља и социјалне заштите састанак са директорима болница у Републици Српској. Састанак је организован у циљу сагледавања актуелних информација и изналажења потенцијалних модела за превазилажење проблема са снабдијевањем кисеоником са којима су суочене ове здравствене установе.


Шеранић: Хоћете ли да ја питам, који кисеоник користе болнице по Ефбиху?

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио је данас да се у свим болницама у Српској користи исправан кисеоник што су показале анализе и оцијенио као срамно што се у вријеме пандемије створио овај чисто политички проблем.