Црнадак тумачи декор састанка Путин и Додик

На питање новинара у Београду да ли се Додик са Путином састао као предсједавајући Предсједништва БиХ, Црнадак је рекао да не зна и да није учествовао у припреми тог састанка.

петак, 18 јануара, 2019 / 01:43

-Видио сам оно што сам видио из медија. Ја могу само рећи да ја у принципу поздрављам да се разговара и не мислим да треба увијек тражити нешто лоше, али у којој функцији је био и на који начин је тај састанак договорен, како је формат прецизиран између двије стране заиста нисам био у току и не знам-, рекао је Црнадак новинарима у Београду.

С обзиром на то да је Додик имао заставу БиХ очигледно је, каже Црнадак, да је било важно да се истакне да је Додик члан Предсједништва БиХ из Републике Српске.

-Мислим да је то једна од порука у смису декора који је тамо био присутан, рекао је он и поновио да нема информација како је текао ток договарања састанка.

Када је ријеч о посјети Путина Београду, Црнадак је рекао да су и Србија и БиХ донијели одлуке да постану чланице Европске уније, али да желе да развијају односе и са другим земљама.

-Правац БиХ је јасан и урадићемо све да идемо што брже ка ЕУ, али паралелно са тим веома нам је важно да развијамо односе са земљама које су кључни спољнополитички актери на свјетској сцени-, рекао је Црнадак.

У том контексту, каже, види и важност посете Путина Београду и додаје да је непотребно стављати Србију или БИХ пред дилему – хоћете ли у ЕУ или ћете сарађивати са Русијом.

-То је непотребно. Мислим да како вријеме пролази идеје да се доводимо пред такве изборе губе и да ћемо бити у могућности да водимо политику око које смо се и једни и други опредијелили, а то је ЕУ са добром сарадњом са Русијом и другим земљама широм свијета-, рекао је Црнадак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *