СДП Брчко изразила жаљење останком СДА у власти

Општинска организација СДП БиХ Брчко дистрикта БиХ изражава жаљење, што два посланика СДА, која су првобитно напустили већину, нису издржали притисак и уцјене политичких манипулатора. На тај начин поново је успостављена већина која подржава до сада најнеспособнију и најнекомпентентнију власт од успоставе Дистрикта, а национални дебаланс је легализован као правило, стоји у саопштењу за јавност […]

понедељак, јануар 27, 2014 / 13:21

Општинска организација СДП БиХ Брчко дистрикта БиХ изражава жаљење, што два посланика СДА, која су првобитно напустили већину, нису издржали притисак и уцјене политичких манипулатора.

На тај начин поново је успостављена већина која подржава до сада најнеспособнију и најнекомпентентнију власт од успоставе Дистрикта, а национални дебаланс је легализован као правило, стоји у саопштењу за јавност брчанског СДП-а. Садржај преносимо у цјелини:

Изјаве властодржаца, да ће понудити другим политичким субјектима да буду дио власти како би ојачали бошњачки блок у садашњој власти, показују да су били у праву сви они који су тврдили да су Бошњаци минимизирани у власти.

СДП БиХ Брчко дистрикта БиХ чврсто стоји на опредјељењу да је неопходно да градоначелник и Влада Брчко дистрикта БиХ поднесу оставку, те да се приступи формирању нове власти на принципима националне равноправности и у интересу свих грађана Дистрикта.

Уколико до тога не дође СДП ће наставити опозиционо политичко дјеловање не спречавајући друге да се придруже ненародној власти.

СББ спремна ући у власт али под одређеним условима

Савез за бољу будућност спреман је ући у брчанску власт уколико се покрене енергична борба потив корупције, а извршна и судска власт дистрикта почну радити на квалитетнији начин и у корист свих Брчака, став је предсједника одбора СББ-а у Брчком Исмета Дедеића.

Коментаришући позив Еседа Кадрића, првог човјека СДА дистрикта и брчанског доградоначелника за улазак у власт и јачање позиционог блока СББ-у дистрикта, Дедеић је рекао да је тренутна политичка ситуација веома комплексна и да је производ непринципијелних коалиција и компромиса одређених интересних група ради наводно националних интереса.

"Бирањем послушних и подобних, а не способних, тренутна власт је у ситуацији да нема концепт за излазак из кризе. СББ је имао разговоре: Спреман је за улазак у власт на основу јасних и конкретних циљева гдје је на првом мјесту борба против корупције и у том контексту адекватан рад. Јер да је Тужилаштво до сада радило квалитетно свој посао власт би била давно реконструисана због тог што би многи који је сад чине, били ван ње" рекао је Дедеић.

Он није могао прецизирати када ће СББ-Брчко „ући“ у власт , јер то, како је нагласио „зависи од саме власти“.0 КОМЕНТАРА

  1. Пошто је нажалост и на фронталу присутна србијанска цензура свега што није „напредно“ одлучио сам да вас овим путем упознам са оним што се јуче догађало у Београду.

    http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/4748-velicanstvena-proslava-15-god-dveri.html

Оставите одговор