Украдена крв Јована Павла другог?

Епрувета са крвљу покојног папе Јована Павла другог украдена је из цркве у Италији након чега је услиједила масовна полицијска потрага са око 50 полицајаца. Епрувета је украдена у суботу, 25. јануара, из цркве Сан Пијетро дела Ленца у планинском региону Абрузо, у централној Италији, гдје је папа, који је умро 2005. године, волио да […]

понедељак, 27 јануара, 2014 / 13:32

Епрувета са крвљу покојног папе Јована Павла другог украдена је из цркве у Италији након чега је услиједила масовна полицијска потрага са око 50 полицајаца.

Епрувета је украдена у суботу, 25. јануара, из цркве Сан Пијетро дела Ленца у планинском региону Абрузо, у централној Италији, гдје је папа, који је умро 2005. године, волио да долази на скијање, објавио је лист Република.

Полиција и пси трагачи пречешљавају област, познату по камењу и малој цркви у којој се наводно поглавар Католичке цркве некад склонио од олује.

Паскале Коријере, шеф удружења "Сан Пијетро дела Ленца", рекао је да на свијету постоје само три епрувете са крвљу папе.

Папа Јован Павле други и италијански папа Јован двадесетдруги, познат као "добри папа", биће проглашени свецима на церемонији у Ватикану у априлу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор