Шаровић метеоролошки-реинкарнативно: Очекујемо репризу 2012. године и велику побједу народа

У изборе улазимо спремни, пуни оптимизма и очекујемо репризу 2012. године. У Бијељини нећемо водити кампању против Миће Мићића него утакмицу за побједу части, достојанства и поштења а све то оличено у лику доктора Љубише Петровића – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

четвртак, 27 августа, 2020 / 11:10

"Чврсто вјерујем у његову енергију, програм и визију нове Бијељине, насупрот "политици тала", трговине и интересних политичких ретарација које ће природно свакако да се претворе у Петровићеве компаративне предности" – нагласио је предсједник СДС-а.

Он је казао да је Семберија снажно СДС-ово упориште, била и остала са Мићом или без њега.

"Па да није тако зар би Мићо Мићић правио странку која и именом и логом подсјећа на СДС?! Али да парафразирам једну стару рекламу: "Није довољно личити на СДС, да би био СДС" – рекао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је казао да Српска демократска странка већ 30 година води одговорну политику и изразио увјерење да ће се то наставити и у будућности.

"Све у служби народа, очувања и напретка Републике Српске. Потребу за "преокретом политике" немамо јер водимо чврсту, јасну, здраворазумску политику економских промјена, патриотизма и квалитетних одговора на тешку ситуацију у коју је Република Српска доведена. Ова власт чини толико грешака да уствари имамо пуно материјала за "преокрет" али "преокрет власти"" – нагласио је Шаровић.

Он је изразио увјерење да СДС-ова страначка инфраструктура спремно дочекује изборе и да се очекује велика побједа народа.

"Ево рецимо, потпуно сам убијеђен да ће наш заједнички кандидат Драшко Станивуквић бити будући градоначелник Бања Луке и да ће та значајна побједа представљати преломни тренутак који ће означити неминовну ерозију политике СНСД-а. Сигурну побједу очекујем у још неколико градова, с тим да морам нагласити да да је велика разлика између нас и супротне стране то што ми не купујемо него освајамо те градове путем изборне воље грађана" – казао је Шаровић.

Нешто раније, Шаровић се свеукупно одредио према изборној кампањи ријечима:

Ако нас поново Додик превари нечим што не постоји – до нас је

Аларм за спас економије земље мора бити одмах упаљен, јер у супротном, пријети нам највећа криза, какву не памтимо! – истакао је предсједик Српске демократске странке говорећи о покушају неких политичких актера да испинују велике теме опет пред локалне изборе.

"Ради се о старом трику производње тензија пред изборе и измишљања непријатеља по сваку цијену, јер главни актер нема рјешења за горућа животна и економска питања у земљи, па су промјена приоритета и скретање пажње јавности на друге теме – пожељни. Ако нас Додик поново превари нечим што не постоји – до нас је", казао је Шаровић.

Он је мишљења да Република Српска у овом тренутку не треба да постане "питање”, нити је у овом тренутку спремна за такво нешто.

"Не видим ни општеполитичког потенцијала и реалности за једно такво позиционирање Републике Српске, осим што препознајем стару матрицу стварања измишљених тензија из кухиње Милорада Додика – увијек пред неке изборе", поновио је Шаровић.

На питање шта говори најава из СНСД-а да ће Додик о истом документу који је прослиједио Вучићу разговарати и с Драганом Човићем како би се иста тема "наметнула” Зорану Милановићу, Шаровић одговара:

"Без обзира на то што нико није упознат са садржајем "документа” нити да ли он уопште као такав постоји, то асоцира на намјеру увлачења неких других актера из земље и региона у случај или питања која треба отворити регионално. То је опасна игра у којој се зна само почетак, а исход је у потпуној магли, што са становишта интереса Републике Српске слободно могу рећи је потпуно неодговорно", казао је Шаровић.

Уз констатацију да је народ досад насједао на приче о референдумима, а пред локалне изборе оне су опет активиране, умотане у документ упућен предсједнику Србије, Шаровић је казао да не вјерује да ће народ опет насјести на Додикове трикове.

"Не вјерујем у превелику озбиљност и дубину овог Додиковог опробаног, хазардерског покушаја отварања "питања Републике Српске” и формирања једне врсте преговарачког пакета, како је у једној изјави поменула предсједница Републике Српске. Нема он ни изграђен капацитет за такво нешто, јер све ово што сада имамо на сцени и у најавама потенцијалних разговора није продукт осмишљене и усаглашене политике у институцијама Републике Српске нити вјерујем да предсједник Србије, поред огромног терета који има око питања Косова, може прихватити на своја леђа нову бригу", казао је Шаровић.Оставите одговор