Са лица мјеста: Аутомобил ударио дјевојчицу на Венеција мосту

На Венеција мосту (званично Мост КАБ) у Бањој Луци аутомобил је око 20:00 часова ударио дјевојчицу на пјешчком прелазу са Обилићево/Старчевица стране ријеке Врбас.

среда, 8 јануара, 2020 / 20:28

Још није познато о којем је степену повреда ријеч. Очевици су испричали репортеру Фронтал.РС, који се затекао непосредно послије трагедије, како је дјевојчица прелазила преко пјешчког прелаза (о којем је Фронтал.РС већ у два наврата писао), а да је затим наишао аутомобил који није поштовао законски пропис и ударио је.

Дјевојчица је пала на асфалт и ударила главом о њега. Кажу и да је било доста крви, те да вјерују да је теже повријеђена. На мјесту саобраћајне несреће су у буквално два минута стигле екипе Хитне помоћи и полиције те дијете одвезли, односно почели вршење увиђаја.

Фотографија са лица мјеста.

Више информација из мејнстрим медија.1 КОМЕНТАР

 1. На том прелазу све се види као на длану (i). Плус ту је мост гдје постоји законска и свака друга обавеза да се максимално успори (ii). Додатно, кад видиш дијете пред улице или пред прелазом треба да се уз укипиш, а не успориш (iii).

  Нажалост има гомила „људи“ за воланом који не поштују ни једно, ни друго, ни треће. Било зато што нису у стању, или зато што их није брига. Разлози су бројни, од „обичног“ телефонирања или куцкања порука, до пуно дубљих психичких и интелектуалних проблема.

  Томе свједочимо сваки дан. Можемо да бијемо мајмуне својеручно, или да се ослонимо на полицију да мало ради оно за што их плаћамо.

  При томе не мислим да заустављају људе који недјељом возе 50 поред неке школе у Недођији Горњој.

  Или да кажњавају због неког маторог безобразника који се није удостојио да мало погледа лијево-десно прије него што пређе улицу.

  Или неке сличне егзибиције које нам уважени органи реда и безбједности поредовно приређују.

  Нису ни они ослобођени од коришћења мозга.

  Да паметније користе своја овлашћења сигуран сам да би то много допринијело сигурности у саобраћају.

Коментариши