РС: одлука о смањењу плата

БАЊА ЛУКА – Све агенције и фондови у саставу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске провели су одлуку Владе о смањењу плата директора и руководилаца јавних предузећа и установа, рекао је ресорни министар Петар Ђокић.  "Ми смо извршили усклађивање. Плате неких од директора ће бити чак и ниже у оквиру онога што је дозвољено", […]

четвртак, април 7, 2011 / 14:25

БАЊА ЛУКА – Све агенције и фондови у саставу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске провели су одлуку Владе о смањењу плата директора и руководилаца јавних предузећа и установа, рекао је ресорни министар Петар Ђокић.

 "Ми смо извршили усклађивање. Плате неких од директора ће бити чак и ниже у оквиру онога што је дозвољено", рекао је Ђокић новинарима.

Он је додао да у оквиру ресорног министарства није било опирања руководилаца овој одлуци, нити било каквих додатних захтјева за уступцима.

Према његовим ријечима, плате још није ускладио Резервни пензиони фонд РС, јер је то најновија институција у саставу Министарства.

"У Пензијском резервном фонду поступак усклађивања плата је у току, Фонд је у фази конституисања и заокруживања свог рада, и само из формалних разлога нису успјели завршити усклађивање", рекао је Ђокић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *