Путин: Атмосфера је била пословна, Трамп: САД су биле глупе

Предсједник Русије Владимир Путин изразио је задовољство резултатима разговора са предсједником САД Доналдом Трампом.

понедељак, јул 16, 2018 / 18:31

Он је на заједничкој конференцији за медије након састанка са америчким предсједником у Хелсинкију рекао да је атмосфера током састанка била пословна и да састанак види као успјешан и користан.

„Русија и САД су данас суочене са потпуно другачијим изазовима, као што су опасан недостатак баланса у механизмима међународне безбједности и стабилности, криминал, регионалне кризе, ширење тероризма и међуграничног криминала, повећање проблема на пољу глобалне економије, као и еколошки и други проблеми. Са овим изазовима можемо само заједнички да се суочимо“, рекао је руски предсједник и изразио наду да ће и Руси и њихови амерички партнери то схватити.

Путин је истакао да Москва и Вашингтон посједују неопходне компоненте за сарадњу у проналажењу рјешења за ситуацију у Сирији и да могу да преузму вођство у напорима да се помогне превазилажењу хуманитарне кризе у земљи, као и повратку избјеглица, јавио је ТАСС.

Трамп: Мир, мир, нико није крив

Трамп је изјавио да уколико САД и Русија треба да ријеше проблеме у свијету, да ће морати да нађу начин да сарађују.

Он је рекао да је са Путином разговарао о многим кључним темама за обје земље, укључујући сукобе у Сирији, Иран, глобални тероризам, контролу нуклеарног оружја, као и наводно мијешање Русије у изборе у САД.

„Направили смо прве кораке ка свјетлијој будућности, заснованој на сарадњи и миру. Одбијањем ангажовања ништа нећемо постићи“, рекао је Трамп.

За тренутно стање односа између САД и Русије одговорни су и Вашингтон и Москва, изјавио је амерички предсједник Доналд Трамп.
Он је на заједничкој конференцији за новинаре са предјседником Русије Владимиром Путином рекао да су САД „биле глупе“ и да су сви криви за стање односа.

„Сматрам обје земље одговорним. Мислим да су САД биле глупе, да смо сви били глупи. Мислим да је кривица на свима“, изјавио је Трамп.

Амерички предсједник рекао је да су дипломатија и ангажованост боље опције од сукоба и непријатељства, не само за САД и Русију, већ и за добро цијелог свијета, јавио је ТАСС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *