Страх од нуклеарног економског рата: Кина и САД у 90 дана без царина

Кина и САД договориле су се да у идућих 90 дана неће уводити нове царине, а у том периоду наставиће трговинске преговоре, саопштила је Бијела кућа након састанка двојице предсједника, након састанка Г20 у Буенос Аиресу.Додик писао Трампу: Против 25.11. и НАТО, али је за прикључење ЕУ

Прије одласка у Санкт Петербург, на отварање Трговачког представништва Српске у овом граду на дан бивше СФРЈ (29.11.), предсједавајући предсједништва БиХ се одлучио да раскрсти са још једним реликтом из тог доба, односно 25.11. као празником у Сарајеву.Амерички ДС преузима већину Представничког дома, Републиканци држе Сенат

Представнички дом САД добија већину демократске странке након осам година, док ће републиканци америчког предсједника Доналда Трампа задржати контролу над Сенатом, показују прелиминарни, незванични резултати избора, јавља дописник Радија Слободна Европа из Ваштингтона.


Екскламација је слаба ријеч: Трамп очекује сјајни споразум са Кином

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да очекује постизање „сјајног споразума“ са Кином о трговини, али је упозорио да су нове царине у милијардама долара спремне за увођење уколико не буде могуће постизање договора.
Он је у интервјуу за канал „Фокс њуз“ рекао да сматра да би САД одмах потписале споразум, али да Кина још није спремна за то.


Случај Кашоги: Хоћемо се кладити да Трамп неће примјенити ништа озбиљније од укидања виза

Вашингтон је саопштио да ће да поништи визе Саудијцима умијешаним у убиство новинара Џамала Кашогија, након што је амерички предсједник Доналд Трамп исмијао реакцију Ријада као „једно од најгорих заташкавања у историји“.