Пресјек ставова ПДП: Бореновић хвали Тривићку, Генсек Милко куди ЕУ и чланицу јој Хрватску

"Већина чланова Клуба СНСД у НСРС треба да устане и мирно слуша када Јелена Тривић говори, јер јој не могу парирати по знању, елоквенцији, части и култури", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

недеља, 27 октобра, 2019 / 09:51

"То се посебно односи на Таминџију, који је својим понашањем и ријечима у НСРС показао да није ништа више од једног примитиваца, недораслог позицији и који на најгори начин брука институцију НСРС", истакао је Бореновић.

Он је рекао да је Јелена Тривић данас показала колико је снажна особа, али да је поносан на Љубишу Крунића, Драшка Станивуковића и друге посланике опозиције који су својом реакцијом на недопустив рјечник Таминџије реаговали часно и људски.

"Он овим потезом показује само колико је немоћан, слаб и уплашен. На његову, али и жалост читавог СНСД, наишли су на тврд орах, који ништа не може поколебати у праведној борби", истакао је Бореновић.

Стати у крај хулиганском понашању Хрватске

Члан Главног одбора ПДП-а Милко Грмуша изјавио је данас да Европска унија у овом тренутку није у стању да ефикасно доноси одлуке којима би заштитила саму себе, а камоли земље западног Балкана, те да је због тога неопходно да политички представници Републике Српске учине све што је у њиховој моћи како би се онемогућило одлагање нуклеарног отпада у непосредној близини Новог Града и спријечила еколошка катастрофа у најави.

"Сасвим је јасно да стара правила више не важе. Језик који данашњи европски политичари разумију очигледно је само језик силе. У том смислу, мислим да политички представници Републике Српске на свим нивоима морају да учине све што је у њиховој моћи како би се на увоз хрватских производа у БиХ увеле царине од 300%. Једноставно, ако су привремене институције у Приштини могле једнострано да сруше ЦЕФТА споразум због интерних политичких размирица, без било каквих посљедица, онда Република Српска и БиХ имају пуно право да учине све што је у њиховој објективној моћи како би спријечиле претварање Новог Града и читаве сјеверозападне Републике Српске и БиХ у Чернобил", рекао је Грмуша.

Према његовим ријечима, ово је једини начин да се хрватска влада уразуми и престане са хулиганским понашањем.

"БиХ је прошле године из Хрватске увезла 3,13 милијарде КМ, док је њен извоз у Хрватску износио 1,51 милијарду КМ. Према томе, једини начин да заштитимо своје људе од хрватске еколошке агресије јесте да Загребу годишње одузмемо чистих преко 820 милиона евра. Само тако ће да их заболи, а очигледно је да они само овакав језик разумију. Порука мора да буде оштра, јасна и бескомпромисна: ако нам извезете ваш радиоактивни отпад, више ништа нећете извести", закључио је Грмуша.

Он је додао да сви представници Републике Српске, а посебно Народна скупштина, морају овај пут да покажу карактер.

"Пељешки мост није српски национални интерес. Здравље наших људи и дигнитет земље јесу. Ако имамо кичму, крајње је вријеме да је покажемо", истакао је Грмуша.5 КОМЕНТАРА

 1. Напокон нешто паметно из уста Бореновића, ово за отпад и за Пељешки мост! Остатак текста: ццц… Прије да ће тај Слиновуковић и Бухахаивићка да оснују своју странку! А оно теле од испрдка у посљедњој клупи што глуми посланика треба избацити из НСРС!

 2. Dobro je poredjenje Peljeskog mosta i radioaktivnog otpada i zastitu nacionalnih interesa RS.
  Da vidimo sada sta ce za poslanike Narodne skupstine RS da bude pravi nacionalni interes. Posto su vecina poslanika u NSRS, kazu dvotrecinska, ljudi od karaktera i visokog morala, za ocekivati je da ce ubrzo pitanje radioaktivnog otpada postaviti na sjednicu i to pitanje proglasiti od nacionalnog interesa za RS.
  Cime bi pokazali doslijednost i principijelnost u donosenju odluka od vitalnog znacaja za ljude koji zive u RS, a ne odluka od znacaja za njihove privatne dzepove.. kao do sada.

 3. Милко,

  лијепо са својим приједлогом у СМ.
  Мирсино министатство је за то надлежно.
  Имате и Црнадка да као министар вањских послова брани те потезе пред свијетом, Аганово министарство контролише границе.

  Имате све у рукама, урадите то…

 4. Господо, ово је од почетка било неизбежно. Они који су довели до етничког сукоба зарад тренутног профита и срушили организовани сустав нису мислили на будућност и на овакав сценарио. Разбуцали, отели, опљачкали, преварили сами себе. Сада нема институција, људи, а ни интереса код корумпиране, и лопвско неспособне руље да чак и схвати опасност за опстанак у овој токсичној рупи.
  Отпад на крају цивилизације. Нико вас неће ништа ни питати, ваше мишљење не значи ништа. Немамо ни болнице да нас лече од нових болести увезених из ЕУ. Уместо комфорних националних брлога због којих убијасмо, добили смо прилику да постанемо одлагалиште за радиоактивно смеће. Безумници, валда ћете схватити докле сте нас довели када вам жене почну рађати децу са три ока. А, нисмо ништа боље ни заслужили.